Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія завдає ударів ракетами українського виробництва
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія завдає ударів ракетами українського виробництва

Ракети, які Україна віддала Російській Федерації для забезпечення територіальної цілісності тепер завдають ударів.

12 грудня 2022, 16:24
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В 90 роках Україна передала Росії частину свого військового потенціалу і таким чином мала отримати забезпечення суверенітету і територіальної цілісності країни. Проте представник ГУР МО України Вадим Скібіцький заявляє, що Росія нещодавно атакувала Україну саме українськими ракетами.Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на NY Time.

Росія завдає ударів ракетами українського виробництва

Ракета Х-55, яка була виготовлена в Україні. Фото: з відкритих джерел

Після жовтневих терористичних ракетних ударів по Україні ГУР повідомило, що знайшли уламки крилатої ракети Х-55, розробленої в 1970-х роках, яка мала нести ядерний заряд. Проте бойову частину було видалено. Таких ракет було знайдено кілька одиниць.

Окрім того, Вадим Скібіцький запевняє, що ракета, яка була випущена російськими військами була виготовлена в Україні.

Скібіцький вважає, що ці ракети потрапили до Росії в рамках міжнародної угоди, яка мала на меті знищити український військовий арсенал, а натомість отримати гарантії безпеки від Росії, США та Великобританії. Таким чином за "Будапештським меморандумом" Україна отримала неядерний статус, а більшість зброї була знищена, або перевезена до Росії.

"Також були передані всі балістичні ракети, стратегічні бомбардувальники Ту-160 і Ту-95. Зараз цими бомбардувальниками проти нас використовують ракети Х-55. Краще б ми їх передали США". — сказав генерал Скібіцький.

Росіяни знімають з крилатої ракети Х-55 ядерну боєголовку і таким чином намагаються відволікти українські системи ППО, та завдати удару потужнішою та сучаснішою зброєю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські військові в танковій дуелі знищили російську техніку.

Також "Коментарі" писали про президента Туреччина, який погрожує завдати ракетні удари.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

12 грудня 2022, 16:49

Єдиний в світі випадок, православне Зло б'ють його ж зброєю. А в нас все рішучість збільшується. Без розвитку світла ... обмежені в усьому. Ні Ізраїль ні Південна Корея ні ФРН, розділені у тривалому протистоянні, не жили в темряві, комендантському часі. Вони жили і розвивались разом з усім світом, а ні відклали на "після війни". Наскільки відсталими будемо за роки війни? Ось вони Афганістан Сирія Сомалі Ємен... А ціна влада Зе.


Новини