Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія застосовує нову тактику проти українських дронів: аналітики пояснили, чи спрацює вона
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія застосовує нову тактику проти українських дронів: аналітики пояснили, чи спрацює вона

Армія РФ пробує використовувати нові механізми захисту проти безпілотників, що знищують російські стратегічні бомбардувальники на військових авіабазах РФ.

1 жовтня 2023, 14:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через постійні атаки дронів по авіабазах на території Росії, військові сили РФ почали використовувати нову тактику – малювати бомбардувальники на асфальті. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The War Zone.

Росія застосовує нову тактику проти українських дронів: аналітики пояснили, чи спрацює вона

Російський стратегічний бомбардувальник Ту-95. Фото з відкритих джерел

Згідно з аналізом супутникових знімків від PlanetLabs аналітики The War Zone з'ясували, що російські військові малюють літаки на місці стоянки стратегічних бомбардувальників Ту-95 на авіабазі в Енгельсі.

"Варто зазначити, що можливо, що це якась низькопрофільна тканина, полотно або інша приманка, але вона не має вертикального розміру, тому, швидше за все, це фарба", — пишуть аналітики The War Zone.

Росія застосовує нову тактику проти українських дронів: аналітики пояснили, чи спрацює вона - фото 2

Цікаво, що на малюнку літака росіяни також розміщують шини, які вже стали звичайним засобом для протидії атаки безпілотників.

Таким чином Росія намагається створити приманки та обдурити атаки дронів, які постійно здійснюються по військових об'єктах. Попри намагання росіян ресурс The War Zone вказує, що така тактика РФ не спрацює, адже навіть звичайні цивільні супутники дали змогу зрозуміти, що на зображенні намальований літак, а не справжній військовий об'єкт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіяни раділи захопленому українському безпілотникові. Солдати РФ почали фотографуватись навколо нього, однак через мить дрон вибухнув та вбив кількох з них.

Також "Коментарі" писали про спробу російських військових вести в оману українських бійців, однак їм завадив це зробити оператор дрона, який зафіксував незвичні об'єкти на свою камеру. Відео з цими російськими оманливими об'єктами потрапило в мережу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини