Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія витратила на них мільярди: українським військовим вистачило лише трьох пострілів
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія витратила на них мільярди: українським військовим вистачило лише трьох пострілів

Українські військові швидко подолали лінію оборони в Курській області, на які влада Росії виділила мільярди рублів.

14 серпня 2024, 11:52
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Український наступ на Курську область перевірив російські оборонні рубежі — так звані "зуби дракона", у реальних бойових умовах. Російська влада витратила на них мільярди рублів, але українські бійці подолали захист Росії трьома пострілами.

Росія витратила на них мільярди: українським військовим вистачило лише трьох пострілів

Українські військові у Курській області. Фото з відкритих джерел

Український військовий в коментарях виданню The Wall Street Journal розповів, що найсерйознішою перешкодою на його шляху під час наступу на Курську область стали "зуби дракона".

"Вони швидко розстріляли одну з пірамід трьома танковими снарядами, а потім проїхали через щілину на своїх броньованих машинах. Російські вороги, переважно солдати строкової служби, здебільшого втекли або здався, оскільки були швидко розбиті. За два з половиною роки Росія не побудувала жодної лінії оборони", — американське видання переказує слова командира українського взводу з позивним "Яник".

Ресурс The Insider вказує, що один захисний бетонний трикутник коштує 5-16 тис. рублів залежно від його розміру та якості бетону. Крім того, росіяни додатково витрачали гроші на доставку "зубів дракона" в Курську область. Раніше російський сайт "Агентство" повідомив, що українські сили в перші дні здолали дві лінії укріплень РФ на Курщині, на які російська влада витратила 15 млрд рублів. 

Журналісти The New York Times, які побували на прикордонному пункті пропуску в Суджі розповіли, що українська бронетехніка безперешкодно об'їжджала територію. За їх словами, всюди були ознаки того, що українські військові здивували російських прикордонників. А офіцер української 82-ї десантно-штурмової бригади розповів Financial Times, що його підрозділ не зустрів опору під час вторгнення в Курську область. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через бої в Курській області Росія передислоковує свої війська з Калінінградської області та кількох регіонів України.

Також "Коментарі" писали про те, що росіяни в Курській області з гелікоптера атакували колону російської техніки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини