Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія випустила шість різних типів ракет по Україні: що відомо про ці ракети
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія випустила шість різних типів ракет по Україні: що відомо про ці ракети

Що таке Х-101, Х-555, "Калібр", "Іскандер" та інші типи ракет. Які їх характеристики?

11 жовтня 2022, 15:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

10 жовтня Російська Федерація вчинила терористичний масовий обстріл українських міст. За повідомленням Управління стратегічних комунікацій України РФ випустила 84 ракети, з яких ППО збило 43.

Росія випустила шість різних типів ракет по Україні: що відомо про ці ракети

Запуск ракети "Іскандер". Фото з відкритих джерел

Управління стратегічних комунікацій оприлюднило, які саме типи ракети було випущено по Україні, їх виявилось шість типів:

  • Х-101,
  • Х-555
  • "Калібр"
  • "Іскандер"
  • ракетні комплекси С-300
  • зенітні ракети "Торнадо-С"

Таким чином масована атака проводилась різними типами ракет, які були випущенні з землі, повітря та акваторій Чорного і Каспійського моря.

"Калібр" — може запускатися з кораблів, підводних човнів і літаків та використовуватися для ураження морських і наземних цілей. "Калібр" несе боєголовку вагою 500 кг і атакувати цілі на відстані 2,5 тис. км.

Х-101 — це маневрена ракета вагою приблизно 2,5 тонни і запускається з літака. Ракета має дальність близько 5 тис. км. Її 400-кілограмова боєголовка має точність близько 10 м. Одна ракета коштує близько 13 мільйонів доларів.

Як і Х-101, ракета Х-555 є зброєю російських бомбардувальників Ту-95 і Ту-160. Це модифікована вдосконалена версія крилатої ракети Х-55, яка надійшла на озброєння російської армії в 2004 році. Х-555 має дальність стрільби 2,5 тис. км.

"Торнадо-С" — це самохідна багаторакетна установка, здатна вражати цілі на відстані до 120 км ракетами з різними боєголовками. Снаряд може вражати цілі термобаричними, касетними або осколковими боєприпасами. У 2020 році почалися випробування нової ракети для цих пускових установок з дальністю близько 200 км.

С-300 — це, перш за все, система протиповітряної оборони, але ракети, які запускає ця пускова установка, також здатні атакувати наземні цілі. Росіяни використовують цю зброю з простої причини – у них просто її великі запаси і їх не хвилює низька точність.

Ракета "Іскандер" має кілька типів, які відрізняються дальністю польоту до 500 км. Ракетою можна дистанційно керувати протягом усього польоту, а також виконувати маневри, щоб уникнути ППО. "Іскандер" може бути оснащений різними типами боєголовок.

Раніше "Коментарі" повідомляли про загальну вартість ракет випущених по Україні 10 жовтня.

Також "Коментарі" писали про заяву Кадирова, який "порадив" Зеленському тікати з України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини