Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія відповіла на заклик демілітаризації Запорізької АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія відповіла на заклик демілітаризації Запорізької АЕС

У РФ заявили, що "захищають" Запорізьку АЕС від атак

12 серпня 2022, 07:50 comments1999
Поділіться публікацією:

Росія відмовляється підтримувати пропозицію щодо створення демілітаризованої зони навколо Запорізької атомної станції. Як повідомляє портал "Коментарі", таку позицію Москви озвучив Постпред Росії при ООН Василь Небензя, пише російський "Інтерфакс".

Росія відповіла на заклик демілітаризації Запорізької АЕС

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

Василь Небензя зазначив, що якщо прийняти пропозицію про демілітаризацію, то це може залучити до того, що на ЗАЕС можуть проникнути інші люди. При цьому незрозуміло, з якою метою вони захочуть поринути на об'єкт.

Далі постпред РФ при ООН озвучив пропагандистську тезу про захист Запорізької АЕС російськими військами, що взагалі не вкладається у логіку дій. Адже до окупації частини територій України не виникало жодних проблем із захистом ЗАЕС від вигаданих загроз самими ж окупантами.

Під час засідання Ради безпеки ООН США вимагали від Росії створити на ЗАЕС демілітаризовану зону та забезпечити доступ експертів МАГАТЕ. Це можна досягти лише, якщо вивести російські війська з об'єкта.                                                                                   

Ідею США підтримав постпред України при ООН Сергій Кислиця. Він заявив, що Київ вимагає від Росії вивести свої війська із ЗАЕС, розмінувати об'єкт та негайно допустити на територію ЗАЕС місію під керівництвом МАГАТЕ.

Читайте на порталі "Коментарі" — шантаж Росії на Запорізькій АЕС: яке рішення очікувати від ООН – що може змінитися.

Також видання "Коментарі" повідомляло – зустріч Володимира Зеленського та Володимира Путіна на полях саміту G20: які є варіанти. Експерти детально розібрали ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини