Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія відмовляється від масованого наступу на Сіверськ та Слов'янськ: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія відмовляється від масованого наступу на Сіверськ та Слов'янськ: що сталося

В Інституті вивчення війни вважають, що ЗСУ, ймовірно, перехоплює стратегічну ініціативу в армії РФ

5 серпня 2022, 07:50 comments3410
Поділіться публікацією:

Українська армія, ймовірно, перехоплює стратегічну ініціативу та змушує російські війська перекидати сили на нові напрями та коригувати плани у відповідь на українські контрнаступи. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни ISW.

Росія відмовляється від масованого наступу на Сіверськ та Слов'янськ: що сталося

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Американські військові аналітики констатують, що росіянам фактично доводиться зупиняти потужний наступ у бік Слов'янська та Сіверська. Тепер більшу частину тих військ, які наступали на цих напрямках, Росія перекидає в Херсонську та на захід Запорізької області. Те саме стосується і військової техніки. Окупанти перекидають артилерію, авіацію до Криму та інших південних областей України.

На думку експертів, така тактика росіян свідчить, що вони стурбовані можливим контрударом України на півдні країни. Тому ухвалюють рішення відмовитися від початкових цілей щодо масованого просування на Донбасі та кидають великі сили на південь, щоб там підготуватися до можливого контрнаступу ЗСУ.

В ISW зазначають, що російська армія, схоже, реагує на загрозу українського контрнаступу в Херсонській області, а не свідомо вибирає цілі, на яких зосередити свої зусилля. Підготовка України до контрнаступу в Херсоні та початкові операції цього контрнаступу у поєднанні з різким ослабленням російських сил загалом, мабуть, вперше дозволяють Україні розпочати активно формувати хід війни та перехоплювати ініціативу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — поплатився за службу окупантам: екс-нардеп заарештував майна на 150 млн.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Росія хоче виставити Україну країною-терористом: чого добивається Кремль – на кого це розраховано.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини