Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія створює значні загрози для ЗСУ за допомогою іранських безпілотників, є втрати української техніки
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія створює значні загрози для ЗСУ за допомогою іранських безпілотників, є втрати української техніки

РФ змогла завдати кілька серйозних ударів по українським позиціям.

17 вересня 2022, 22:19 comments1236
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Безпілотні літальні апарати, які Російська Федерація замовила в Ірану завдають проблеми для українських військових на сході країни. Про це пише видання The Wall Street Journal з посиланням на українських командирів.

Росія створює значні загрози для ЗСУ за допомогою іранських безпілотників, є втрати української техніки

Росія створює значні загрози для ЗСУ через іранські безпілотники. Фото з відкритих джерел

За повідомленням розвідки США кілька тижнів тому РФ закупила іранські дрони "Шахед-136". Перефарбувавши їх у свої національні кольори, Росія змінила їх назву на "Герань-2". Саме ця іноземна техніка завдає серйозних ударів по українським позиціям. Розповідає командир артилерії 92-ї механізованої бригади ЗСУ полковник Родіон Кулагін.

За словами військових іранські дрони літають по двоє та знищують українську техніку. За попередніми даними ці безпілотні апарати камікадзе вже завдали удару по чотирьох самохідним гаубицям, дві 152-мм та дві 122-мм. Окрім того, було знищено ще два БТРи.

Тактичне використання пари безпілотників Шахед-136 зумовлене тим, що один з них націлюється на заряди артилерії, а інший же на радіолокаційну систему.

Безпілотники переважно залучені на сході України, саме там де відбувся вдалий контрнаступ українських військ. Родіон Кулагін стверджує, що РФ застосовує дрони саме тут, через втрату артилерійської сили, якою вона поки володіє на інших напрямках фронту.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв думку військових аналітиків, які були схильні вважати іранські безпілотники не ефективними. Тому, що Росія не має певних систем правильної роботи з дронами.

Також "Коментарі" писали про перший знищений іранський безпілотник "Шахед-136". Це сталося в Харківській області, поблизу  міста Куп'янськ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини