Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія створила на теренах України ще одну окупаційну структуру
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія створила на теренах України ще одну окупаційну структуру

Вона має життєво важливе значення для забезпечення доступу Росії до міжнародних морських шляхів

7 липня 2023, 18:52
Поділіться публікацією:

ВМФ Росії створив новий Азовський військово-морський округ у тимчасово окупованому Маріуполі для підтримки тилових та контрпартизанських завдань. Про це, як повідомляють "Коментарі", у своєму регулярному публічному звіті інформує британська розвідка.

Росія створила на теренах України ще одну окупаційну структуру

Перефарбована після російської окупації стела

У підпорядкуванні Чорноморського флоту РФ округ матиме вісім бойових кораблів, у тому числі три сучасні корвети типу "Каракурт", які можуть запускати крилаті ракети "Калібр".

За даними британської розвідки, Азовське море є життєво важливим морським регіоном для Росії, оскільки воно пов'язує її внутрішні водні шляхи з міжнародними морськими шляхами. У контексті війни це може бути альтернативний варіант поповнення запасів збройних сил, якщо сухопутні маршрути Росії на південь України будуть порушені.

До окупації навесні 2022 року Росією в українських Бердянську та Маріуполі розташовувався наводводний дивізіон, метою якого був захист Азовського моря. Пунктами базування дивізіону виступали порти у Бердянську та Маріуполі. Станом на 2019 рік, у складі дивізіону знаходилися: пошуково-рятувальне судно "Донбас" (A500), морський буксир "Корець" (A830), малий броньований артилерійський катер "Лубни" та малий броньований артилерійський катер.

Тим часом, Буданов озвучив новий прогноз про війну. Він вважає, що контрнаступ ЗСУ закінчиться успіхом, але пізніше.

У РФ вибух на заводі вибухових речовин. У Самарській області відбувся вибух на заводі вибухових речовин, є загиблі.

А експерти розповіли, чи може Захід схилити Україну до переговорів. Поки що ні Україна, ні Росія не досягли своїх навіть тактичних цілей.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини