Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія сповільнить обстріл інфраструктури України: у США назвали причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія сповільнить обстріл інфраструктури України: у США назвали причини

У Росії все менше високоточної зброї для ударів по Україні

16 листопада 2022, 08:10 comments2590
Поділіться публікацією:

Росія буде змушена уповільнити темпи кампанії обстрілу критично важливої української інфраструктури. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Росія сповільнить обстріл інфраструктури України: у США назвали причини

Ракетний обстріл. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики визнають, що росіяни 15 листопада завдали найбільшого удару по енергетичних об'єктах за час повномасштабного вторгнення в Україні.

В ISW звертають увагу, що завдання росіян під час останнього масованого обстрілу України не було виконано через те, що Україна суттєво посилила свою ППО. Отже, відсоток збитих російських ракет суттєво зріс. Це пов'язано збільшенням поставок Заходом нових засобів ППО.

За прогнозами США, Москва буде змушена піти на те, щоб знизити кількість обстрілів критично важливої інфраструктури України насамперед через те, що запаси високоточної зброї, яка є у Росії, останнім часом суттєво знизилися.

Звертають аналітики ISW увагу і на звіт польського уряду, в якому йдеться про те, що під час масованого обстрілу території України одна з російських ракет впала на території Польщі за 6 км від державного кордону з Україною. Захід поки не дав чіткої відповіді, чи дійсно це атака РФ на країну НАТО і якою буде відповідь, якщо інформація підтвердиться.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні затягується: чого чекати у найближчому майбутньому – чи вщухнуть бойові дії з наближенням зими. Експерти розібрали ситуацію в ексклюзивному інтерв'ю.

Також видання "Коментарі" повідомляло — стало відомо, на яке місто Росія найбільше направила ракет.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини