Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія ризикує почати війну з НАТО – американський адмірал
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія ризикує почати війну з НАТО – американський адмірал

Адмірал США вважає, що НАТО може відреагувати на російські провокації в Чорному морі.

17 серпня 2023, 12:44
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Американський адмірал Джеймс Ставрідіс, який керував силами НАТО в Європі з 2009 по 2013 рік стверджує, що Москва може спровокувати військовий альянс до війни у міжнародних водах в Чорному морі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Росія ризикує почати війну з НАТО – американський адмірал

Адмірал США Джеймс Ставрідіс. Фото з відкритих джерел

Джеймс Ставрідіс відреагував на активність росіян у Чорному морі, коли військово-патрульний човен вистрілив у бік турецького судна, щоб його зупинити та провести огляд вантажу. Адмірал США вважає, що це може сприяти НАТО до активних дій проти Росії в акваторії Чорного моря.

"Дії Росії в міжнародних водах Чорного моря створюють реальний ризик ескалації війни на морі між НАТО і Російською Федерацією", — вважає Джеймс Ставрідіс.

Американський військовий пояснює, що НАТО не буде надавати Україні фінансову та військову допомогу, лише "щоб спостерігати, як Росія душить їхню економіку незаконною блокадою".

Ставрідіс вказує, що якщо Росія посилить активність і буде продовжувати займатись тактикою піратства, тобто відлякуватиме чи захоплюватиме міжнародні судна, тоді НАТО відреагує та погодиться на підтримку гуманітарного коридору до України. Ставрідіс пояснює, що захист НАТО міг здійснюватись за допомогою бойових літаків та військових кораблів, які б захищали рух суден до українських портів. Зокрема це стосується і порту в Одесі, який після виходу Росії зернової угоди постійно зазнає нападів дронів та ракет.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український військовий аналітик пояснив, чому Росія вчиняє провокації у Чорному морі.

Також "Коментарі" писали про головну ціль російських безпілотників на півдні України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини