Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий аналітик пояснив, чому Росія вчиняє провокації у Чорному морі
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий аналітик пояснив, чому Росія вчиняє провокації у Чорному морі

Російські агресивні дії щодо цивільних суден у Чорному морі - це провокація для НАТО.

15 серпня 2023, 15:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія намагається випробувати НАТО через свої провокації щодо погроз для цивільних кораблів у Чорному морі, вважає військовий аналітик полковник Петро Черник. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на онлайн-брифінг Military Media Center.

Військовий аналітик пояснив, чому Росія вчиняє провокації у Чорному морі

Військовий експерт Петро Черник. Фото з відкритих джерел

Петро Черник пояснює, що нещодавні погрози російських військових, які відкрили попереджувальний вогонь у бік цивільного вантажного судна Sukru Okan є спробою показати власному населенню нібито "велич" Російської Федерації міжнародній спільноті.

"Ну і звичайно випробовують на амбітність сам блок НАТО, як далеко вони можуть піти у своїх провокаціях", — вважає Черник.

Також Черник вважає, що Росія розглядає можливість власної поразки у війні. Однак ця поразка для керівництва РФ може бути прийнятна лише від блоку НАТО, але не від України.

"Тому що прийняти поразку від України путін не може", — говорить військовий аналітик.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українське підпілля з'ясувало плани Кремля, які пов'язані з атомною станцією. Російське керівництво готує провокацію на власній АЕС і в цих діях хоче звинуватити Україну. Центр нацспротиву пояснює, що таким кроком Росія прагне відвернути увагу від окупованої Запорізької АЕС.

Також "Коментарі" писали про інцидент у Румунії. На території країни НАТО, поблизу туристичного курорту вибухнула російська морська міна, яка вдарилась об пірс. Румунські екстрені служби вказують, що це не перший інцидент, коли у їх територіальних водах помітили бомбу. З початку повномасштабної війни у Румунії знешкодили щонайменше п'ять російських морських мін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини