Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія погрожує новим винищувачем-носієм "Кинджалів": у ЗСУ розповіли, чи варто боятися
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія погрожує новим винищувачем-носієм "Кинджалів": у ЗСУ розповіли, чи варто боятися

У Повітряних силах вважають, що головне не платформа, а кількість ракет, які мають окупанти

19 вересня 2023, 16:45
Поділіться публікацією:

Російські окупанти погрожують Україні новим винищувачем МіГ-31І, який є носієм ракет "Кинджал". Однак у Повітряних силах заявляють, що головне не платформа, а кількість ракет, які має противник. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Росія погрожує новим винищувачем-носієм "Кинджалів": у ЗСУ розповіли, чи варто боятися

Винищувач МіГ-31І. Фото з відкритих джерел

Під час візиту глави КНДР Кім Чен Ина до Росії міністр оборони РФ Сергій Шойгу похвалився північнокорейському диктатору, що відтепер росіяни зможуть застосовувати "вдосконалений" винищувач МіГ-31 для ударів ракетами "Кинджал".

Російські пропагандисти зазначали, що головна відмінність МіГ-31І від МіГ-31К – автоматичний режим пуску ракет. Так, на МіГ-31К пілоти повинні вручну вводити необхідну інформацію до бортової апаратури для пуску "Кинджала". Водночас на МіГ-31І бортова апаратура нібито дозволяє зробити пуск "Кинджала" за заданими параметрами "в автоматичному режимі без участі пілота".

При цьому Ігнат зазначив, що останнім часом в Україні не було тривог через зліт винищувача МіГ-31К.

"Літак для будь-якої ракети — це платформа. Звичайно, і від літака багато залежить, але ракету програмують на землі. А літак її піднімає і запускає. Варто більше говорити про наявність самих ракет "Кинжал", скільки вони можуть собі дозволити", — висловився. спікер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — затягування війни явно не на користь російського диктатора Володимира Путіна. Тому що український народ зуміє встояти далі за Кремль. Таку заяву під час засідання "Рамштайн-15" зробив міністр оборони США Ллойд Остін.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Пентагоні зробили заяву про постачання танків Abrams: коли будуть в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини