Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія почала залучати на війну в Україні жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія почала залучати на війну в Україні жінок

Поки що це стосується лише ув'язнених жінок, яких масово вербують у російських місцях позбавлення волі

3 серпня 2023, 20:54
Поділіться публікацією:

У Росії йде масове вербування жінок-ув'язнених колоній для участі у війні проти України. Про це, як повідомляють "Коментарі", розповіла засновниця правозахисного проекту "Русь, що сидить" Ольга Романова в інтерв'ю Telegram-каналу "Можемо пояснити".

Росія почала залучати на війну в Україні жінок

Ув'язненні ВК -7. Архівне фото

За словами Романової, до останнього часу активне вербування жінок відбувалося на окупованих територіях України. Так, п'ятдесят ув'язнених, за її даними, пішли воювати із жіночої колонії міста Сніжне у Горлівському районі Донецької області. Ще сотню жінок завербували у колоніях на півдні Росії, зокрема, у Липецькій області.

"У Липецьку було наймасовіше вербування. Знаю, що жінок вибували навіть із московських СІЗО", — повідомила правозахисниця.

Про те, що близько 30 засуджених жінок із ВК-7 у селі Новоуглянка в Усманському районі Липецької області погодилися вирушити воювати проти України, написав Telegram-канал SOTA. Вони уклали дворічний контракт із військовим відомством РФ, повідомило джерело "Соти" серед родичів ув'язнених. Яку функцію виконуватимуть жінки джерело не повідомило, проте згідно з його інформацією, понад 90% ув'язнених колонії мають позитивний ВІЛ-статус.

За словами Романової, жінки в місцях позбавлення волі більш схильні до пропаганди, тому часом йдуть воювати охочіше за чоловіків. За її даними, жінки воюють у підрозділах штурмовиків. Їх утримують разом із чоловіками, але воюють вони окремо. Одним із головних мотивів для них, як і для ув'язнених чоловіків, є звільнення від кримінальної відповідальності.

Тим часом, Арестович розповів, у чому Росія обійшла Україну.

У МВС назвали кількість зрадників України.

А в Кремлі остаточно відповіли, чи Путін поїде на саміт БРІКС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини