Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія отримала на півдні України тимчасову перевагу: британська розвідка розкрила подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія отримала на півдні України тимчасову перевагу: британська розвідка розкрила подробиці

У Міноборони Великобританії вважають, що РФ створила собі тимчасову перевагу завдяки додатковим ударним гелікоптерам

17 червня 2023, 11:30 comments2795
Поділіться публікацією:

Війська країни-агресора, які стоять на півдні України, посилилися за рахунок додаткового перекидання на аеродром Бердянська додаткових ударних гелікоптерів. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Великобританії.

Росія отримала на півдні України тимчасову перевагу: британська розвідка розкрила подробиці

Ударні гелікоптери РФ. Фото: із відкритих джерел

Британські аналітики припускають, що Москва дала команду перекинути на південь України додаткові ударні гелікоптери, щоб не дати можливості українським військам розвинути свій наступ. Зокрема, як свідчать супутникові знімки, на аеродромі Бердянська з'явилося понад 20 додаткових російських ударних вертольотів.

"У постійному змаганні між авіацією та засобами протидії їй Росія, ймовірно, отримала на півдні України тимчасову перевагу, зокрема завдяки ударним вертольотам, які можуть застосовувати ракети більшої дальності по наземних цілях", — йдеться у звіті британських розвідників.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна продовжує переживати нічні атаки дронів, а також масовані ракетні удари з боку РФ. Водночас Київ відвідала африканська делегація з черговим мирним планом. Глава зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано вже попередив, що Європейський Союз не готовий підтримувати африканську мирну ініціативу щодо України, якщо вона передбачає заморожування війни. Ну а сама Україна продовжує контрнаступальні дії, сподіваючись вирішити всі завдання саме на полі бою, щоб вийти на переговори про справедливий мир із вигідних позицій. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" політико-дипломатичні, інформаційні та власні фронтові дії останнього часу, а також перспективи розвитку ситуації.

Також видання "Коментарі" повідомляло – війна в Україні: що найближчим часом чекати від Києва та Москви – чому напруга наростає.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини