Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія не вірить, що США переконали Україну не бити по НПЗ: як готуються до нових ударів
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія не вірить, що США переконали Україну не бити по НПЗ: як готуються до нових ударів

Російські НПЗ намагаються закрити сітками від дронів

19 квітня 2024, 10:05
Поділіться публікацією:

Компанія "Башнефть" частково закрила механічними сітками нафтопереробні заводи від атак безпілотних літальних апаратів. Це половинчасте рішення без систем ППО, щоб хоч якось підвищити шанси на те, що вдасться уникнути серйозних руйнувань після нових ударів України. Як передає портал "Коментарі", про це пише російське пропагандистське інформагентство "РІА Новини", цитуючи заяву глави російського регіону Башкирія Радія Хабірова.

Росія не вірить, що США переконали Україну не бити по НПЗ: як готуються до нових ударів

Удари по російським НПЗ. Фото: з відкритих джерел

"Компанія "Башнефть" виявила ініціативу та основні об'єкти, які можуть стати метою атак, обладнала певними механічними огородженнями. Але ми всі розуміємо, що це половинчасте рішення. Припустимо, вони витримають перший удар, але одразу може бути і другий", — сказав Хабіров.

За його словами, влада Башкирія намагається домовитися військовим відомством Росії для того, щоб їм допомогли.

"Найголовніше з того, що зроблено, — ми убезпечили механічними сітками захисту основні колони, відповідно працює система спостереження", — повідомив Хабіров.

Зазначимо, остання атака дронів на російський нафтопереробний завод відбулася 2 квітня. У Татарстані пошкоджено третій за величиною російський НПЗ та виробництво "Шахедів".

Читайте також на порталі "Коментарі" — згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 мільйона барелів на день, що на 25% менше, ніж середній рівень за цей період у 2019-2023 роках. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у березні Україна провела потужні атаки на російські нафтопереробні заводи (НПЗ). Настільки активно, що американці нібито закликали припинити це, оскільки такі удари можуть призвести до зростання світових цін на нафту і нібито сприяють ескалації. Експерти проаналізували ситуацію спеціально для порталу "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини