Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія назвала ім'я головного організатора вибухів на Кримському мосту
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія назвала ім'я головного організатора вибухів на Кримському мосту

Вибуховий пристрій був нібито закамуфльований у рулони з будівельною поліетиленовою плівкою на 22 палетах та відправлений з Одеси до болгарського міста Русі

12 жовтня 2022, 09:40 comments2479
Поділіться публікацією:

Російська ФСБ звинуватила в організації вибухів на Кримському мості голову української розвідки Кирила Буданова. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у прес-релізі російської спецслужби.

Росія назвала ім'я головного організатора вибухів на Кримському мосту

Кирило Буданов. Фото: УП

Вибуховий пристрій був нібито закамуфльований у рулони з будівельною поліетиленовою плівкою на 22 палетах загальною вагою 22770 кг і на початку серпня відправлено з морського порту м. Одеси до болгарського міста Русі.

До організації переправки вантажу з Болгарії до грузинського порту Поті, а потім нібито до Вірменії, як стверджує ФСБ, було залучено громадян України, Грузії та Вірменії.

Вантаж нібито розмитнили в Єревані, після чого відправили до Алаверді, де його підібрала московська фірма. DAF перетнув КПП "Верхній Ларс" на російсько-грузинському кордоні та розвантажився на оптовій базі Армавіра Краснодарського краю.

7 жовтня "за сприяння українця та ще п'яти встановлених російських громадян" документи на вантаж знову були змінені, а одержувачем неіснуюча фірма в Республіці Крим.

У спецслужбі стверджують, що цього ж дня палети були завантажені у вантажний автомобіль громадянина Росії Юсубова Махіра, "який виїхав до Сімферополя, а 8 жовтня о 06:03 під час проходження Кримським мостом було здійснено підрив".

Організатором вибуху на Кримському мості ФСБ вважає голову розвідки України Кирила Буданова.

Нагадаємо, про пожежу, а потім і вибух на Кримському мості стало відомо вранці 8 жовтня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кримський міст горить – українці у захваті: про що свідчить подія.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини