Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія намагається врятувати Чорноморський флот: у ГУР зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія намагається врятувати Чорноморський флот: у ГУР зробили заяву

Росіяни перебазували частину свого оперативного складу, а саме системи управління Чорноморським флотом на територію РФ

23 жовтня 2023, 13:32 comments2154
Поділіться публікацією:

Після серії ударів та спецоперацій українських захисників у Криму російські загарбники на півострові відчули та зрозуміли військову загрозу. Тому їм нічого іншого не залишається зараз, як перебазувати свої кораблі з бухти Севастополя на територію РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє офіційний сайт ГУР Міноборони України, цитуючи заяву представника української розвідки Вадима Скибіцького.

Росія намагається врятувати Чорноморський флот: у ГУР зробили заяву

Чорноморський флот РФ. Фото: (Getty Images)

Представник ГУР Міноборони розповів, що росіяни перебазували частину свого оперативного складу, а саме системи управління Чорноморським флотом, на територію РФ.

"Тобто вони відчувають загрозу", — зазначив Скибицький.

За його словами, частину кораблів окупанти вже перебазували до Новоросійська, але вся проблема в тому, що той порт, який побудований там, не може прийняти всі кораблі, які намагаються врятувати росіяни. Тому росіянам нічого іншого не залишається, крім як перекидати кораблі, що залишилися, на окуповану територію Грузії.

Скибицький підкреслив, що завдання ударів ЗСУ досягається сповна, адже поразка цілей призводить не лише до втрати особового складу ВМС ЗС РФ, але й сприяє поширенню панічних настроїв.

Читайте також на порталі "Коментарі" — доки Україна не виграла війну проти Росії, говорити про швидку деокупацію українського Криму проблематично. Таку заяву в інтерв'ю радіо Свобода зробила речник Палати депутатів парламенту Чехії Маркета Пекарова Адамова.

Також видання "Коментарі" повідомляло – після прильотів, що почастішали, в Крим, які припали, зокрема, на севастопольські бухти і штаби Чорноморського флоту РФ, росіяни перекинули значну частину ЧФ до Новоросійська. У Міноборони Британії тим часом заявили, що російський флот зазнав від України "функціональної поразки" у Чорному морі. Чи згодні з такими оцінками? Про що говорять останні дії росіян у Чорному морі? Як ситуація може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

23 жовтня 2023, 13:07

Корумпована очевидність. Талановиті дітки Геббельса. Звісно, коли людям масовано дурити мізки, вони справді стають покірними як вівці. Біда в тому, що задурені мізки не розвиваються вони деградують, що і відбувається в Україні. Тому Росія міцніє і все більше перемагає захід, а Україна програла.


Новини