Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія може припинити блокувати український експорт: у британській розвідці зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія може припинити блокувати український експорт: у британській розвідці зробили заяву

За даними розвідки Британії, ризик втрати флоту змусить РФ не блокувати український експорт

14 жовтня 2023, 14:45
Поділіться публікацією:

У Москві бояться втратити свій Чорноморський флот. Ризик втрати кораблів перевищує бажання Росії блокувати український експорт Чорним морем. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Міноборони Британії у Twitter.

Росія може припинити блокувати український експорт: у британській розвідці зробили заяву

Чорноморський флот РФ. Фото: із відкритих джерел

У британській розвідці звертають увагу, що серія ударів у серпні та вересні створила багато проблем для російського Чорноморського флоту. Саме тому Росії довелося посилити оборону своїх кораблів та підводних човнів, які базуються в Криму та Новоросійську.

За інформацією Міноборони Британії, у Росії виникли великі труднощі для того, щоб захищатися від надводних дронів, атак безпілотників і ракетних ударів України. Проте російські війська не відмовилися від намірів продовжувати завдавати ракетних ударів по Україні з акваторії Чорного моря.

"Ризик подальших військових втрат та жахливих політичних наслідків відвертої атаки російськими військово-морськими силами на торгове судноплавство, швидше за все, переважить будь-який виграш від спроби змусити блокувати торгівлю в Україні", — зазначає Лондон.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після прильотів, що почастішали, в Крим, які припали, зокрема, на севастопольські бухти і штаби Чорноморського флоту РФ, росіяни перекинули значну частину ЧФ до Новоросійська. У Міноборони Британії тим часом заявили, що російський флот зазнав від України "функціональної поразки" у Чорному морі. Чи згодні з такими оцінками? Про що говорять останні дії росіян у Чорному морі? Як ситуація може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Чорноморський флот РФ боїться залишати акваторію Криму: у ЗСУ назвали причину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини