Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія може назвати вторгнення "контртерористичною операцією": хочуть відключити ЗАЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія може назвати вторгнення "контртерористичною операцією": хочуть відключити ЗАЕС

Йдеться про федеральний закон РФ, який дозволяє призупиняти радіологічні об'єкти на час "боротьби з тероризмом"

28 вересня 2022, 09:00
Поділіться публікацією:

Кремлівська верхівка після незаконної анексії українських територій може назвати вторгнення в Україну "контртерористичною операцією". Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Росія може назвати вторгнення "контртерористичною операцією": хочуть відключити ЗАЕС

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

Експерти посилаються на заяву глави окупованого Криму Аксьонова, який напередодні стверджував, що РФ може тимчасово відключити Запорізьку АЕС для проведення контртерористичної операції.                                                 

Йдеться про федеральний закон РФ, який дозволяє призупиняти радіологічні об'єкти на час "боротьби з тероризмом"

"Російські сили можуть використати повну зупинку станції, реактори якої вже відключені, щоб спробувати перевести ЗАЕС у російську енергосистему та вивести її з-під контролю України", — зазначають аналітики.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Молдова побоюється, що російська газова компанія "Газпром" може скоротити або припинити постачання газу до країни з 1 жовтня, і розглядає альтернативні джерела енергії, заявила президент Майя Санду. Тим часом у Кишиневі почалися явно підігріваються РФ протести з вимогою відставки Санду та її прозахідного уряду через високу інфляцію та ціни на паливо. Як може далі розвиватись "молдавський кейс"? Чи зможе Захід утримати країну в орбіті свого впливу, чи Росія перетягне ковдру на себе? Які ризики є тут для України? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.  

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Зеленський заінтригував новинами з фронту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини