Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія місяць накопичувала ракети для атаки по Україні, - ГУР
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія місяць накопичувала ракети для атаки по Україні, - ГУР

Запаси ракетних озброєнь критично низькі

10 березня 2023, 15:23
Поділіться публікацією:

Під час ракетного обстрілу України 9 березня Росія використала те озброєння, яке могла виробити за місяць. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрія Юсова в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Росія місяць накопичувала ракети для атаки по Україні, - ГУР

Ракетні запаси РФ виснажились

"Були і більш масовані ракетні удари, і, зрештою, інтервали між ними були значно меншими. Тому рашисти продовжують ракетний терор, але вже з урахуванням того дефіциту ракетного високоточного озброєння, який вони сьогодні мають, — стверджує Андрій Юсов. — Можемо говорити про те, що місяць вони накопичували сили, зокрема працювали виробництва. Фактично те, що вони могли виробити за місяць, сьогодні було витрачено на українські трансформатори".

За словами Андрія Юсова, російські запаси багатьох видів ракетних озброєнь "критично низькі", й інтервал між обстрілами пов'язаний з тим, що росіяни намагаються надолужити витрати боєприпасів через виробництво, але виробляти в належній кількості вони не можуть.

- "Калібрів" у них залишилося 7% від кількості, що була на початку повномасштабної агресії. Не можуть вони надолужити навіть через виробництво ті витрати", — заявив Андрій Юсов.

Водночас він зауважив, що Росія намагається обійти санкції, зокрема використати контрабанду, "сірі" схеми постачання необхідних складових для виробництва озброєння.

Нагадаємо, що під час останнього масованого удару рашисти використали 81 ракету, а Україна застосувала на полі бою "розумну бомбу".

До слова, СБУ затримала ворожу агентку, яка корегувала ракетні удари.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини