Головна Новини Суспільство Війна з Росією Корегувала ракетні удари: затримали ворожу агентку
commentss НОВИНИ Всі новини

Корегувала ракетні удари: затримали ворожу агентку

Затримана корегувальниця

10 березня 2023, 14:34
Поділіться публікацією:

СБУ затримала ворожу інформаторку, яка коригувала ракетні удари по Миколаєву. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби СБУ в Телеграм.

Корегувала ракетні удари: затримали ворожу агентку

СБУ вирахувала ворожого агента

За даними слідства, фігуранткою є місцева жителька, яка на початку повномасштабного вторгнення підтримала російських окупантів і активно розповідала про це у соцмережах. Там її помітив ворог та залучив до співпраці. За отриманими завданнями, вона збирала інформацію про місця базування українських військових і розташування критичної інфраструктури на території Миколаївщини. Для цього агентка виходила на місцевість і приховано фотографувала розташування об’єктів, а також фіксувала прилеглу територію. Отримані дані надсилала через анонімний месенджер.

У подальшому розвідувальну інформацію ворог міг використати для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по місту.

Співробітники СБУ затримали ворожу інформаторку на спробах збору і поширення закритих відомостей. Під час обшуку за місцем проживання фігурантки правоохоронці виявили мобільний телефон із доказами листування з агресором.

Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану). Наразі вона перебуває під вартою. 

Нагадаємо, що під час останнього масованого удару по Україні рашисти використали 81 ракету — внаслідок влучання в декількох областях спостерігалися та ще тривають часткові відключення електроенергії.

Разом з тим, прем’єр Великобританії Ріші Сунак розказав, як має закінчитися війна в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини