Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія має проблеми з ракетами: британська розвідка пояснила причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія має проблеми з ракетами: британська розвідка пояснила причину

Російські окупанти зазнають складнощів через те, що не можуть перезаряджатися крилатими ракетами в Севастополі

25 листопада 2023, 14:25
Поділіться публікацією:

Країна-агресор має проблеми з використанням крилатих ракет типу "Калібр". Причиною цього стала логістика. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Міноборони Британії у Twitter (Х).

Росія має проблеми з ракетами: британська розвідка пояснила причину

Ракети. Фото: із відкритих джерел

У зведенні йдеться, що здатність Чорноморського флоту Росії використовувати свою базу в Новоросійську для перезавантаження кораблів крилатими ракетами, ймовірно, стане істотним фактором оперативної ефективності флоту.

Традиційно російські окупанти перезаряджалися крилатими ракетами у Севастополі. Але тепер це стало небезпечним через українські атаки. Британська розвідка вважає, що Росія більше покладатиметься на Новоросійськ.

Однак існує ймовірність того, що РФ припинила застосовувати "Калібри" через логістичні проблеми в Новоросійську.

"Росія, ймовірно, прагнутиме прискорення подолання таких проблем, щоб морські крилаті ракети були включені до зимової кампанії ударів по Україні", — йдеться у зведенні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у британській розвідці розповіли, що може змусити російське командування посунути флот ще далі від лінії фронту.

Також видання "Коментарі" повідомляло – з наближенням холодів тема російських атак на українську енергосистему і нашої готовності до цього стає більш обговорюваною. Міністр енергетики Герман Галущенко запевняє, що російська армія зараз масово не атакує ракетами та дронами енергетичну інфраструктуру, вичікуючи, коли стане холоднішою. При цьому Галущенко, як раніше президент України Володимир Зеленський, вважає справедливим завдавати ударів у відповідь по російській енергетичній інфраструктурі. Як оцінюєте дані заяви та загалом підготовку України до атак ворога по нашій енергосистемі? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини