Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія хоче виставити Україну країною-терористом: чого домагається Кремль – на кого це розраховано
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія хоче виставити Україну країною-терористом: чого домагається Кремль – на кого це розраховано

Тактика росіян не змінилася - окупанти намагаються приховувати свої злочини і свої звірства приписують іншим

4 серпня 2022, 18:55
Поділіться публікацією:

Останнім часом почастішали обстріли окупованого Донецька. Причому удари йдуть по мирних жителях. Крім того, на місто раз у раз скидають міни-пелюстки (протипіхотна міна натискної дії радянського виробництва). Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк запевняє, що обстріл Донецька (зокрема сьогоднішній) – справа рук росіян. Мета – виставити ЗСУ у негативному світлі, мотивувати прихильників РФ мобілізуватися, вбивати громадян України. Тим часом The Associated Press повідомляє, що Росія працює над фабрикацією доказів ракетного удару по колонії в Оленівці Донецької області, де загинули та отримали травми понад сто українських військовополонених. Чи може бути, що РФ намагається створити базу для визнання України країною-терористом? Відповідний законопроект вже внесено до Держдуми.

Росія хоче виставити Україну країною-терористом: чого домагається Кремль – на кого це розраховано

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Ми воюємо із країною-терористом, країною брехні, країною фальсифікацій

Політтехнолог Борис Тізенгаузен згоден із Михайлом Подоляком – українські збройні сили не завдають ударів по мирним жителям.

"А те, як веде війну РФ, відомо всім. Сотні фактів звірств російських окупантів задокументовані у Бучі, Ірпені та інших містах. Причому не лише нашими слідчими, а й міжнародними групами слідчих", — зазначає експерт.

Він звертає увагу, що коли ми говоримо про міни-пелюстки, які останнім часом розкидають над Донецьком, слід розуміти, що доступ до цього повітряного простору має поки що лише російська авіація.

"До того ж, ЗСУ не мають жодних причин, ніякої логіки розкидати дані міни, залякуючи мирне населення Донецька (а підриваються на них, як правило, цивільні). Хто має причину – так це російські окупанти, включаючи їхню пропагандистську машину. Мета все та ж, що й під час обстрілу Донецька – виставити українські війська нелюдами, які полюють на мирних жителів. Все це абсолютно вкладається в логіку ведення війни армією РФ", – упевнений Борис Тізенгаузен.

Щодо наміру держдумівців визнати Україну країною-терористом, то це, на думку експерта, просте віддзеркалення подібної ініціативи щодо Росії, яка є зараз у США.

“Документ про визнання РФ державою-спонсором тероризму вже пройшов Конгрес. Тепер слово за Держдепом. Ну, а Росія традиційно намагається створити картинку, протилежну реальності. І з обстрілами мирних міст, і з тим, хто справді терорист", – пояснює експерт.

На його думку, ще одна причина терору мирного населення в тому, що РФ не досягає успіхів, зокрема пропагандистських, на тимчасово окупованих 2022 територіях України. Та й на захоплених раніше – чимало людей не вірять російській пропаганді, надивившись на те, як поводяться війська загарбників.

"Ну, а що РФ не допускає міжнародних спостерігачів, представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста до колонії в Оленівці, є підтвердженням того, що дані слідства будуть сфальшовані. Ми чудово пам'ятаємо заяви росіян щодо драмтеатру у Маріуполі, який вони розбомбили. Тоді вони запевняли, що це все ЗСУ, – нагадує Борис Тізенгаузен. – А зараз, маючи доступ до тієї території, жодних доказів цього навести не змогли. І не зможуть. Всім розсудливим людям зрозуміло, що й театр розбомбили самі росіяни, що барак з українськими військовополоненими в Оленівці знищили вони, що Донецьком та іншими містами стріляють вони ж. І ніхто із серйозних країн, серйозних політиків не повірить у сфальшовані росіянами так звані розслідування. Достатньо згадати загибель 17 липня 2014 року в Шахтарському районі Донецької області (підконтрольний на той момент бойовикам створеної РФ квазіреспубліки "ДНР") Боїнга-777 "Малазійських авіаліній", який виконував рейс MH17 (Амстердам – Куала-Лумпур). Тоді загинули всі 298 людей, які перебували на борту. Росіяни у всьому звинувачували Україну, але міжнародне розслідування зазначає, що саме військові РФ збили цей борт. Резюмуючи: ми воюємо з країною-терористом, країною брехні, фальсифікацією".

Кремль істерично боїться, що РФ втратить статус наддержави і потрапить до розряду "геогопників" зі статусом "держави спонсора тероризму"

Головред інформагентства УкрПрес Інфо, політексперт Олексій Воронцов наголошує, що Росія довела всьому світу свою грандіозну брехливість і з моменту початку війни проти України, де інструменти інформаційної війни та пропаганди розвиваються у геометричній прогресії.

"Безумовно, що російські "борці з нацизмом" пішли шляхом своїх фашистських попередників. Настільною книгою рашистів стає доктрина Йозефа Геббельса, головного пропагандиста нацистської Німеччини", – зазначає експерт.

Ось приклади гебельсівських цитат:

1. "Дайте мені засоби масової інформації, і я з будь-якого народу зроблю стадо свиней".

2. "Брехня, повторена тисячу разів, стає правдою".

3. "Якщо ви скажете жахливу брехню і будете її повторювати, то люди в результаті в неї повірять".

Росія робить те саме, підкреслює Олексій Воронцов. Вона намагається будь-якими шляхами приховати свої злочини перед світовим співтовариством. За допомогою дезінформації, інсинуації, спотворення фактів – припудрити свій кривавий оскал.

"Черговий жахливий військовий злочин було скоєно в Оленівці на Донеччині, де у виправній установі було вбито та скалічено понад ста полонених українців. Світові ЗМІ, посилаючись на розвідки провідних держав, пишуть про безумовний російський слід, тоді як московити звинувачують українську сторону в розстрілі власних бійців. Також метою дезінформації став Донецьк, у якому почастішали вибухи та прильоти брухту і снарядів радянських часів", – пояснює експерт.

За його словами, Кремль істерично боїться, що РФ втратить статус наддержави (якого в неї і не було) і потрапить до розряду "геогопників" зі статусом "держави спонсора тероризму", що остаточно ізолює цю державу-терорист від цивілізації.

"Тому намагаються фабрикувати базу брехливих фактів про дії ЗСУ та інших. Тупо звинувачують нас у тому, що роблять самі – вбивають мирних, катують їх та військових, калічать та вбивають дітей, ґвалтують, руйнують міста, школи, пологові будинки, підпалюють хлібні поля, провокують світові енергетичну та продовольчу кризи. І це далеко не повний перелік злочинів росіян останнім часом, – наголошує Олексій Воронцов. – Ну, а внесений до держдуми проект закону про визнання України країною спонсором тероризму – просто фількіна грамота. Це дозволяє вкотре переконатися у патологічній дурості путіна та його оточення. Щоправда, це, серед іншого, наша потужна зброя у боротьбі з рашистами. І справді на нашому боці. Як на нашому боці обов'язково буде перемога! Впевнений, весь нормальний світ це знає та розуміє!".

Читайте також на порталі "Коментарі" — економіка України у комі: хто за це відповідає – чи на своєму місці міністр економіки Свириденко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини