Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія готує новий наступ: Bild розкрив деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готує новий наступ: Bild розкрив деталі

За інформацією Bild, окупанти готують наступ на Гуляйполе

25 липня 2024, 16:02
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська готують наступ на Гуляйполе Запорізької області. Водночас, українці можуть контратакувати восени. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише німецький таблоїд "Bild", з посиланням на джерела.

Росія готує новий наступ: Bild розкрив деталі

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Як розповів виданню ветеран ЗСУ, який підтримує контакт із бійцями на передовій, зараз ЗС РФ концентруються поблизу окупованого міста Пологи, щоб наступати звідти на Гуляйполі.

"Росіяни зараз готують наступ у Запорізькій області та перекидають війська у Пологи для удару у напрямку Гуляйполя. Гуляйполе є важливим стратегічним та логістичним пунктом для українців. Якщо росіяни візьмуть його, Україна опиниться під масованим тиском у Запорізькій області", — сказав ветеран.

Інше джерело у військових колах Заходу повідомило, що незадовго до саміту НАТО у Вашингтоні союзників альянсу поінформували з Києва про український план мобілізації, який може призвести до "локальних контратак з осені".

За інформацією "Bild", вже зараз для цього у ЗСУ формуються нові бригади, проводиться ротація частин і компенсуються втрати. На Заході вважають, що військові сили РФ можуть надірватись протягом найближчих місяців, що може призвести до нового повороту на полі бою. При цьому джерело в Києві повідомило, що зараз "вербування йде повільно".

Зазначимо, спікер оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону, що зосередження на території Запорізької області близько 90 000 окупантів не повинно викликати занепокоєння, тому що йдеться про весь особовий склад, включаючи міста, що перебувають у тимчасово окупованих.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Bild повідомляє, що росіяни захопили важливий плацдарм: що відбувається на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини