Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія формує резерви: в ISW розповіли, чи буде новий наступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія формує резерви: в ISW розповіли, чи буде новий наступ

Новостворені підрозділи раніше залучали для проведення операцій в Україні

27 березня 2024, 08:10
Поділіться публікацією:

Міноборони Росії формує резерви для підтримки поточних військових операцій на Україні. Однак ці з'єднання не зможуть виконувати масштабні наступальні операції. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Росія формує резерви: в ISW розповіли, чи буде новий наступ

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Американські військові експерти зазначили, що російські військові розпочали набір особового складу для підрозділів нещодавно відтвореного Ленінградського військового округу (ЛВО).

Міністерство оборони Великобританії повідомило, що 44-й армійський корпус ЛВО розпочав набір у Лузі Ленінградської області.

Відомство нагадало, що раніше Кремль залучав новостворені підрозділи для проведення операцій в Україні. Там додали, що потреба Росії продовжувати операції в Україні перешкоджає її ширшим зусиллям щодо формування регулярних Збройних сил. Це відповідає давній оцінці Інституту вивчення війни щодо поточних російських військових реформ.

"За даними ISW, Росія формує резерви, здатні підтримувати поточні операції в Україні. Однак такі резерви навряд чи зможуть функціонувати як згуртоване великомасштабне з'єднання для настання у 2024 році", — йдеться у звіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські "політичні еліти" не виключають, що російський диктатор Путін, як і раніше, має плани захопити Харків і поступово закінчити так звану "СВО". Але є також ті, які припускають, що Путін готовий "йти до переможного – хоч до Києва". Про це пише російське опозиційне видання "Meduza", з посиланням на двох співрозмовників, близьких до Кремля, джерело в уряді Росії та одного з високопосадовців "Єдиної Росії".

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи вплине теракт у Підмосков'ї на російсько-українську війну: які плани у Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини