Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія двічі атакувала офіс Буданова, - The Economist
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія двічі атакувала офіс Буданова, - The Economist

Росія стверджувала, що вразила офіс ГУР, але Україна це заперечувала

21 червня 2023, 16:38
Поділіться публікацією:

Росія двічі атакувала будівлі Головного управління розвідки Міноборони України, востаннє це сталося наприкінці травня. Про це, як повідомляють "Коментарі", інформує видання The Economist.

Росія двічі атакувала офіс Буданова, - The Economist

Кирило Буданов та представники посольства Японії

За даними британських журналістів, вперше російські війська атакували штаб ГУР на Рибальському острові в Києві у березні 2022 року – тоді падали ракети, вилітали вікна, обвалювалися будівлі поруч. Остання атака була 29 травня цього року, передає "Радіо Свобода". Росія намагалася атакувати будівлю ГУР балістичними та крилатими ракети, а також дронами. Ледь не постраждали офіс та сусідній автомобільний міст. Через день російський президент Володимир Путін хвалився "точним" ударом, який знищив комплекс. Україна спростовує ці дані.

Прокремлівські ЗМІ також повідомляли, що генерала Буданова евакуювали до Німеччини та ввели в кому. Проте днями керівник ГУР брав участь в телемарафоні в прямому ефірі, що спростовує російські твердження.

Тим часом, СБУ затримала агента ФСБ. СБУ затримала "сплячого" агента російських спецслужб, який працював у компанії "Укренерго". 

Країна ЄС передає Україні всі свої бойові гелікоптери. Латвія незабаром завершить передачу Україні всього свого флоту гелікоптерів. Останні повітряні судна скоро будуть на території України.

А Сунак розповів історію про українського солдата, яка дає йому надію. Прем'єр Британії Ріші Сунак оголосив про надання нової фінансової допомоги для відновлення України. 

Прем'єр-міністр вказав, що український солдат перебував на позиціях недалеко від фронту та жив у порожньому будинку, який був оточений розрухою війни. Попри це військовий не втрачав надію та свій вільний час сіяв насіння на городі поблизу будинку. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини