Головна Новини Суспільство Війна з Росією Планував нові ракетні удари по п'яти областях України: СБУ затримала агента ФСБ
commentss НОВИНИ Всі новини

Планував нові ракетні удари по п'яти областях України: СБУ затримала агента ФСБ

СБУ затримала "сплячого" агента російських спецслужб, який працював у компанії "Укренерго".

21 червня 2023, 16:13
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Служба безпеки України викрила та затримала "сплячого" агента російських спецслужб, який готував інформацію для ударів по критичних об'єктах електричної інфраструктури в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на сайт СБУ.

Планував нові ракетні удари по п'яти областях України: СБУ затримала агента ФСБ

СБУ затримали агента ФСБ, який працював у компанії "Укренерго"

За вказівкою російських спецслужб зловмисник збирав інформацію про критичні електропідстанції на території Луганської, Донецької, Сумської, Полтавської та Харківської областей. Також агент доповідав Росії про напругу на українських енергооб'єктах та рівень пошкоджень, які вони зазнавали після атак Росії.

СБУ встановили, що "сплячим" агентом російських спецслужб виявився працівник "Укренерго", який керував групою компанії, що забезпечувала оптимізацію та розрахунок втрат електроенергії. Чоловік був завербований до повномасштабного вторгнення та "активований" після 24 лютого службами ФСБ для діяльності проти України.

Під час обшуку у Харкові українські спецслужби знайшли ноутбук, планшет, мобільний телефон, які мали докази злочинної діяльності чоловіка. Він використовував закриті канали для спілкування з ФСБ.

Наразі злочинець перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення за ст. 111 Кримінального кодексу України, тобто державна зрада під час воєнного стану.

Раніше портал "Коментарі" писали про секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данилова, який звернувся до росіян в Криму та дав їм пораду, щоб бути в безпеці.

Також "Коментарі" писали, що керівник ГУР Кирило Буданов розповів про таємний наказ, який надійшов до російського підрозділу за пів години до підриву Каховської ГЕС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини