Головна Новини Суспільство Війна з Росією Країна ЄС передає Україні всі свої бойові гелікоптери
commentss НОВИНИ Всі новини

Країна ЄС передає Україні всі свої бойові гелікоптери

Латвія готує та надає Україні всі свої бойові гелікоптери

21 червня 2023, 16:00 comments2091
Поділіться публікацією:

Латвія незабаром завершить передачу Україні всього свого флоту гелікоптерів. Останні повітряні судна скоро будуть на території України. Як передає видання "Коментарі", про це під час виступу на конференції з відновлення України в Лондоні заявив прем'єр-міністр Латвії Криш'яніс Каріньш.

Країна ЄС передає Україні всі свої бойові гелікоптери

Вертоліт. Фото: з відкритих джерел

Він нагадав, що ще наприкінці 2021 року влада країни ухвалила рішення про передачу Україні переносних зенітних ракетних комплексів Stinger. Їх доставили ЗСУ за день до початку повномасштабного вторгнення Росії.

"З того часу наш уряд витратив понад 1,3% нашого ВВП на всі види допомоги Україні, з яких понад 1% — лише на військові потреби. Отже, всі наші ракети Stinger зараз в Україні", – зазначив Криш'яніс Каріньш.

Він додав, що Латвія має флот вертольотів. Усі вони будуть в Україні. Деякі з них зараз модернізуються, перефарбовуються, щоб бути у відмінному стані, після чого їх передадуть Україні.

При цьому глава уряду зазначив, що, крім усього вищезгаданого, його країна тренує українських солдатів та закуповує багато безпілотників.

Читайте також на порталі "Коментарі" — триває третій тиждень наступальних дій українських Сил оборони на низці напрямків. І доки ми пригнічуємо російські окупаційні війська на півдні, ті продовжують атаки на сході. У Пентагоні впевнені, що на ЗСУ чекають важкі битви, з втратами, але впевнені, що українці досягнуть успіху. Ну, а інформаційне тло навколо подій на фронтах російсько-української війни традиційно перенасичене. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" фронтову та навколофронтову ситуацію на даний момент.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російські десантники так і не зуміли дістатися ротації до Бахмуту: подробиці від ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини