Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія атакувала цивільне судно в Чорному морі
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія атакувала цивільне судно в Чорному морі

Внаслідок атаки, постраждали члени екіпажу - громадяни Філіппін

8 листопада 2023, 19:53
Поділіться публікацією:

Росіяни вдарили протирадіолокаційною ракетою Х-31П в напрямку одного з портів Одещини з літаків тактичної авіації в Чорному морі.  Ракета влучила в надбудову цивільного судна під прапором Ліберії, в момент його заходу в порт. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Сили оборони Півдня України

Росія атакувала цивільне судно в Чорному морі

Постраждала частина судна

Три члени екіпажу — громадяни Філіппін — поранені, один з них ушпиталений. 

Лоцман, який допомогав балкеру зайти до порта, загинув.

Нагадаємо, що Росія робить зуссиля для блокування експорту українських зернових. Для цього вона блокувала українську акваторію Чорного моря та проводить регулярні обстріли портової інфраструктури Півдня України. Натомість Україна запровадила інший маршрут експорту — через дунайські порти Рені та Ізмаїл, куди через гирло Дунаю заходять іноземні судна. Україну вони полишають, рухаючись в румунській частині акваторії Чорного моря.

Для блокування цього експортного маршруту Росія здійснює нальоти БПЛА та ракетні удари по Рені та Ізмаїлу. Через це деякі з російських дронів падали на території Румунії. Цей факт неохоче визнала Румунія, а згодом передислокувала до кордону України більше ППО та запровадила в прикордонних з Україною громадах протиракетне оповіщення.

Тим часом, у Зеленського розповіли, чи готуватися Україні до затяжної війни. Радник голови Офісу президента про головні, на його думку, російські пропагандистські наративи.

В Іспанію прибули українські військові: якою зброєю навчатимуться керувати. Група українських захисників, яка проходитиме навчання на зенітно-ракетних комплексах.

А мікробіолог назвала продукти, які вона не їсть: вони можуть викликати отруєння. Вчена-мікробіолог розповіла про ризики харчового отруєння та продукти, які його можуть найчастіше викликати.  




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини