Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського розповіли, чи готуватися Україні до затяжної війни
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського розповіли, чи готуватися Україні до затяжної війни

Радник голови Офісу президента про головні, на його думку, російські пропагандистські наративи

8 листопада 2023, 18:59
Поділіться публікацією:

В Офісі президента України виокремили "чотири головні пропагандистські ідеї фікс Росії в останні тижні". Про це, як повідомляють "Коментарі", заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

У Зеленського розповіли, чи готуватися Україні до затяжної війни

Подоляк

На його думку, тези про "заморожений конфлікт", "переговори", "санкції не працюють", "серед військово-політичного керівництва України розкол" є продуктами російської пропаганди. За ними, на думку Подоляка, криються не дуже привабливі для Росії обставини: "Росія категорично боїться військового програшу та продовження тиску по лінії фронту", "РФ потрібна лише капітуляція України та збереження за собою хоча б частини окупованих територій", "ресурсне виснаження РФ надто очевидне, військові виробництва депресовані, відбувається постійний пошук витратників в Ірані/КНДР", "Росія прагне спровокувати внутрішньополітичну кризу в Україні, щоб не програти".

- Насправді немає й не буде переходу війни в затяжний формат (переговори про обсяги зброї тривають, інвестиції у виробництва йдуть, стратегії корегуються); немає й не буде переговорного процесу на умовах Росії, оскільки це не долає проблеми війни, а, навпаки, її масштабує; працюють – і дуже ефективно – санкції (але потрібно долати проблему приватних посередників із третіх країн, що частково дають змогу обходити санкції); військове та політичне керівництво України перебуває в постійному ефективному спілкуванні на різних майданчиках – Ставка, Військовий кабінет – та вкрай зацікавлене в застосуванні максимально дієвих технологій знищення російського окупаційного угруповання, — заявляє Михайло Подоляк у публікації у своєму телеграм-каналі.

Нагадаємо, що раніше в колонці для часопису The Economist головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив про загрозу переходу війни в Україні в позиційну, що, на його думку, вигідно Росії. Щоб знов зробити війну маневренною, стверджує Залужний, необхідне постачання західної зброї Україні, зокрема літаків.

Тим часом, у Зеленського розповіли, що насправді пропонує Росія Україні у мирних переговорах.

У ЄС на одного союзника України поменшало. 

А Кадиров пообіцяв карати за незнання чеченської мови.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини