Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кадиров пообіцяв карати за незнання чеченської мови
commentss НОВИНИ Всі новини

Кадиров пообіцяв карати за незнання чеченської мови

Глава Чечні зажадав від посадовців та їхніх дітей знати чеченську мову

8 листопада 2023, 17:51
Поділіться публікацією:

Глава Чечні Рамзан Кадиров називає себе "вірним піхотинцем Путіна", проте пообіцяв звільняти своїх підлеглих, якщо їхні діти не знатимуть чеченську мову. Про це, як повідомляють "Коментарі", глава кавказької республіки заявив під час проведення фінального етапу регіонального конкурсу знання чеченської мови.

Кадиров пообіцяв карати за незнання чеченської мови

Кадиров

"Якщо, перебуваючи у вас у гостях, побачу, що діти мого соратника не знають своєї рідної мови, я відразу виключу його з нашої команди і обірву з ним всі зв'язки. Говорити рідною мовою дітей, перш за все, повинні вчити батьки. Без підростаючого покоління, яке знає чеченську мову, республіка не матиме майбутнього", — заявив Кадиров, чиї слова передають росЗМІ.

На думку Кадирова, чеченці мають вивчати інші мови, але у пріоритеті у них має бути рідна.

"Діти перестають думати чеченською мовою, а без цього вони не можуть бути чеченцями", — заявив голова Чечні.

Чеченська мова є однією з державних мов у Чеченській Республіці та Дагестані. Для її запису використовується кирилиця, хоча в 1925-1938 роках використовувалася писемність на основі латиниці. Згідно з переписом 2010 року, кількість тих, хто говорить на ній у Росії, становила 1 354 705 осіб. Чеченська мова посідає п'яте місце за поширеністю в Росії (після російської, татарської, української та башкирської). У Чеченській Республіці 2023-й оголошено роком чеченської мови.

Нагадаємо, що одним з пропагандистських виправдань війни Росії в Україні, яку підтримує і Рамзан Кадиров, є "насильницька українізація". На думку російських пропагандистів, в Україні насильно згортається сфера вживання російської мови у ЗМІ, освіті та діловодстві. При цьому в самій Росії та за її межами РФ робить цілеспрямовані зусилля щодо збереження та розширення сфери застосування російської мови.

Тим часом, в Україні помітили нову сучасну зброю світового рівня.

В Україні відповіли на закиди Угорщини заблокувати вступ до ЄС.

А росіяни будують залізницю із Ростова до Криму: в Україні відреагували.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини