Головна Новини Суспільство Війна з Росією Робота вже йде: кого Україна намагатиметься обміняти з полону в першу чергу
commentss НОВИНИ Всі новини

Робота вже йде: кого Україна намагатиметься обміняти з полону в першу чергу

Глава ГУР Буданов озвучив принципи, за якими проводитимуться переговори про звільнення полонених

16 серпня 2024, 09:15
Поділіться публікацією:

При Координаційному штабі буде створено Громадську раду, особлива увага під час переговорів надаватиметься, зокрема, жінкам, тяжкохворим та тяжко пораненим. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Робота вже йде: кого Україна намагатиметься обміняти з полону в першу чергу

Обмін військовополоненими. Фото: з відкритих джерел

Керівник ГУР Міноборони України Кирило Буданов озвучив принципи, за якими проводитимуться переговори про звільнення полонених: Україна насамперед вимагає повернення тяжкохворих та тяжко поранених, а також жінок. Перевага надаватиметься тим, хто найдовше перебуває в полоні.

"Ми також докладатимемо максимум зусиль для повернення цивільних бранців. Зокрема, тих, хто перебуває в неволі з 2014 року. Особливу увагу – захисникам Маріуполя і, зокрема, тим, хто захищав "Азовсталь". Також не забуватимемо про кримських татар", – заявив головний український розвідник.

Нагадаємо, 15 серпня голова СБУ Василь Малюк повідомив, що до переговорної групи, яка від імені Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими займається підготовкою обмінів, увійдуть представники Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони, Міністерства внутрішніх справ, Служби зовнішньої розвідки та омбудсмена.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація в Курській області РФ, де просуваються українські військові, змусила російську сторону виявляти ініціативу щодо обміну військовополоненими. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець.

Також видання "Коментарі" повідомило – Кирило Буданов озвучив підрахунки росіян: на скільки Україні вистачить мобілізаційного ресурсу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини