Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рішення Суду ООН у справі проти Росії: реакція МЗС України на перший такий випадок в історії
commentss НОВИНИ Всі новини

Рішення Суду ООН у справі проти Росії: реакція МЗС України на перший такий випадок в історії

Україна виграла суд проти Росії в ООН у двох справах. Росія порушила конвенцію щодо расової дискримінації та фінансування тероризму.

1 лютого 2024, 14:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

З'явилась реакція Міністерства закордонних справ України щодо рішення Міжнародного суду ООН, який виніс рішення у справі України проти Росії. В МЗС України заявили, що суд встановив порушення двох міжнародних договорів з боку Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву пресслужби МЗС.

Рішення Суду ООН у справі проти Росії: реакція МЗС України на перший такий випадок в історії

Україна виграла суд проти Росії в ООН у двох справах. Фото з відкритих джерел

31 січня Суд ООН визнав винною Росію у порушенні Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

"Це — перший випадок в історії, коли Міжнародний суд ООН виніс остаточне рішення щодо порушень Росією норм міжнародного права", — зазначають в МЗС України.

У справі, які ініціювала Україна, були задокументовані терористичні акти Росії починаючи з 2014 року. Зокрема вони стосуються обстрілу цивільних об’єктів та бомбардування міст. В МЗС зазначили, що Росія також здійснювала цілеспрямовані дії на знищення українців та кримських татар в незаконно анексованому Криму.

"Україна залишається відданою прагненню домогтися справедливості та відповідальності за всі незаконні дії Росії, включно з повномасштабним вторгненням, яке Росія розпочала в 2022 році", — підсумували в МЗС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Міжнародний суд ООН оголосив фінальне рішення за позовом України проти РФ у справі.

Також "Коментарі" писали про 19-річного студента, якого незаконно мобілізували працівники ТЦК та відправили на війну кулеметником. Півтора року юристи намагались повернути з фронту хлопця, який через мобілізацію втратив місце в університеті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини