Головна Новини Суспільство Війна з Росією Історичний вирок у справі Україна проти Росії: міжнародний суд ООН оголосив своє рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Історичний вирок у справі Україна проти Росії: міжнародний суд ООН оголосив своє рішення

Сьогодні міжнародний суд ООН оголосив фінальне рішення за позовом України проти РФ у справі

31 січня 2024, 19:05
Поділіться публікацією:

31 січня міжнародний суд Організації Об'єднаних Націй (ООН) визнав Росію винною у порушенні певних частин Конвенції про заборону фінансування тероризму. Таке рішення у Гаазі прийнято у справі по позову України проти РФ. Про це стало відомо під час трансляції судового засідання.

Історичний вирок у справі Україна проти Росії: міжнародний суд ООН оголосив своє рішення

Міжнародний суд ООН виніс вирок Росії за "сепаратизм" на Донбасі (фото Радіо Свобода)

Міжнародний суд ООН заявив, що Росія не проводила розслідування фінансової підтримки незаконних збройних формувань на території окремих районів Донецької та Луганської областей в Україні у 2014 році.

Також у рішенні, яке зачитав голова суду Джоан Донох’ю, не йшлося про призначення компенсацію, що було вказано у вимогах української сторони у позові.

Також суд у Гаазі не виніс конкретне рішення стосовно ймовірної відповідальності Росії за збиття літака Малайзійських авіаліній рейсу MH17 над окупованою частиною Донецької області у липні 2014 року.

Відтак, міжнародний суд ООН своїм рішенням підтвердив меншу частину звинувачень України до Росії у справі про фінансування тероризму.

Також у суді заявили, що  Україна не змогла довести більшість фактів свого позову проти РФ у справі про порушення конвенцій про подолання форм расової дискримінації — йдеться про утиски кримських татар та українців на території тимчасово окупованого півострова.

Але у Гаазі визнали, що РФ не змогла захистити права етнічних українців, які проживали в Криму, тож Кремль порушив свої зобов'язання в межах зазначеної Конвенції.

Повний текст рішення суду у справі про застосування Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації (позов Україна проти Росії) можна подивитися за цим посиланням.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в ООН підрахували, скільки українських біженців планують повернутись в Україну

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

31 січня 2024, 19:30

По всім напрямкам, де б не були - програють. Бог юдейців і Карма відвернулись від розкрадачів себе. Розбудовували віру - по факту розширювались їх відгодовані тіла, по 2 - 3 стільця займають. Розбудовували мову - в глобальному світі затребована англійська, своїй хана разом з державою. Розбудовували ідеологію: Коновалець з Бандерою, гучні вигуки: Хайль Слава ..., ну і кому в світі ШІ це лахміття? Дивовижна нездатність. Єдине, за що воюють: підняти ціну для Путіна.


Новини