Головна Новини Суспільство Біженці В ООН підрахували, скільки українських біженців планують повернутись в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН підрахували, скільки українських біженців планують повернутись в Україну

Верховний комісар ООН у справах біженців розповів про проблеми українських біженців, які потрібно вирішити у країнах ЄС.

31 січня 2024, 10:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За підрахунками ООН до 80% українських біженців, що залишили Україну через російське повномасштабне вторгнення, планують повернутись додому, коли ситуація стане безпечною. Про це розповів верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді в інтерв’ю для "Укрінформ".

В ООН підрахували, скільки українських біженців планують повернутись в Україну

Українські біженці. Фото з відкритих джерел

Філіппо Гранді розповів, що ООН проводить великі опитування щодо біженців раз на 6 місяців або рік. В одному з останніх опитувань більшість українських біженців заявили про бажання повернутись в Україну.

"Відсоток біженців, які говорять нам, що хочуть повернутися в Україну, все ще надзвичайно високий – 60-80%", — розповів Гранді.

Комісар ООН у справах біженців зауважив, що Європа зробила багато для біженців з України. Зокрема за два тижні після початку повномасштабного вторгнення змогла створити "одні із найдосконаліших методів" для захисту біженців, які дозволяють українцям мати права майже рівноцінні правам громадян в зоні Шенгену.

Однак Філіппо Гранді зауважив і на кілька моментів з якими ще потрібно працювати. Один з них освіта, адже значна частина біженців не відвідує школи в Європі. Іншою проблемою Гранді назвав працевлаштування. 

"Лише близько 40-50% українських біженців у Європі працездатного віку влаштувалися на роботу. Статистика може бути недосконалою, тому що є багато постійної неофіційної роботи, але це досить мало", — говорить Гранді.

Комісар ООН пояснює, що значна частина біженців через відсутність роботи та грошей не можуть дозволити собі медичні послуги.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські біженці масово залишають Польщу.

Також "Коментарі" писали, що в Естонії пояснили, чи будуть висилати українських біженців для мобілізації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини