Головна Новини Суспільство Біженці В Естонії пояснили, чи будуть висилати українських біженців для мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

В Естонії пояснили, чи будуть висилати українських біженців для мобілізації

Лідерка Естонії Кая Каллас заявила, що українські біженці отримали тимчасовий захист в ЄС, тому не будуть спеціально висилатись з країни для мобілізації в Україні.

14 січня 2024, 14:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єрка Естонії Кая Каллас розповіла, що її країна наразі не збирається відправляти українців призовного віку з Естонії для мобілізації в Україні. За її словами це справа України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв'ю Каї Каллас для видання Kyiv Independent.

В Естонії пояснили, чи будуть висилати українських біженців для мобілізації

Прем'єрка Естонії Кая Каллас про можливість вислати українських біженців. Фото з відкритих джерел

Каллас розповіла, що під час нещодавньої зустрічі з президентом Володимиром Зеленським вони торкнулись теми українських біженців, а точніше чоловіків мобілізаційного віку. За її словами Зеленський пояснив, що деякі українці знаходяться на передовій, тоді як інші сплачують податки і таким чином фінансують солдатів. За словами президента існує необхідність, аби українці повертались в Україну, не обов'язково для військових дій, а хоча б для сплати податків.

Прем'єрка Естонії Кая Каллас з розумінням поставилась до ситуації, однак пояснила, що українські біженці отримали тимчасовий захист від Європейського союзу, тому їх  не будуть спеціально висилати для мобілізації в Україні.

"Коли вони сюди прибули, Європейський союз надав їм тимчасовий захист. Тому ми точно не робитимемо нічого для їх видачі. Це завдання України – звертатися до людей, які тут знаходяться, і запрошувати їх назад, щоб допомогти своїй Батьківщині", — пояснила Кая Каллас.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ЦСКІБ пояснили відео з роздачею повісток для українців у Польщі.

Також "Коментарі" писали про колишнього командира "Айдару", який розповів, що відбувається з ухилянтами, яких силоміць мобілізували та відправили на війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Партия 5.10

14 січня 2024, 15:21

Вот она Европа, вот вам права человека, а в Украине натуральный фашизм и права человека отсутствуют как класс !

SS

14 січня 2024, 15:18

Клоуна уже открыто везде нахуй посылают)))

Правдоруб

14 січня 2024, 14:27

Привет с Украины. Возвращайтесь к нам в гетто зелнского слуги еврейской жопы!!! Будете рабами!!! Реально весь этот бред достал.


Новини