Головна Новини Суспільство події Відео з роздачою повісток для українців у Польщі: в ЦСКІБ пояснили ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Відео з роздачою повісток для українців у Польщі: в ЦСКІБ пояснили ситуацію

Російські пропагандисти поширили жарт про видачу повісток на вулиці в Польщі як правдиву інформацію.

14 січня 2024, 13:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В мережу потрапило відео, де чоловік у військовій формі роздає повістки у Варшаві. На нього відреагували у Центрі стратегічних комунікацій (ЦСКІБ) та пояснили, як цим записом скористалась російська пропаганда.

Відео з роздачою повісток для українців у Польщі: в ЦСКІБ пояснили ситуацію

Роздача повісток у Польщі виявилась фейком. Фото з відкритих джерел

Російські пропагандисти масово поширили відео, як у Польщі нібито військовий виписує повістку українцю у Варшаві. Таким чином вказуючи, що у Польщі почалось масове вручення повісток для українців, які виїхали з України.

Однак у Центрі стратегічних комунікацій пояснили, що відео є постановночним. Про це розповів чоловік, який нібито роздавав повістки. Він зняв нове відео, яке поширив ЦСКІБ та пояснив, що це був жарт і таким чином він хотів "потріпати нерви ухилянтам", які могли виїхати з України незаконним шляхом.

Центрі стратегічних комунікацій наголошує, що таким чином російська пропаганда спекулює над темою мобілізації в Україні та поширює дезінформацію.

"Поява цього відео в мережі вкотре підтвердила, що кремлівська пропаганда використає і перекрутить будь-яку подію, навіть розіграш", — пишуть у ЦСКІБ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що представник Збройних сил України Володимир Фітьо пояснив ситуацію з видачею повісток на блокпостах. За його словами, таким чином українців інформують про заходи мобілізації, які відбуваються в Україні під час війни проти Росії.

Також "Коментарі" писали про те, що в ЗСУ назвали, кому працівники ТЦК не видаватимуть повістки на вулицях. За їх словами це не буде стосуватиметься тих, хто має усі необхідні документи з військкомату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/spravdi/35880
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

14 січня 2024, 13:28

Якійсь жарт юдейській-95!


Новини