Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ знову масовано ударила Шахедами по Києву: як відпрацювала ППО
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ знову масовано ударила Шахедами по Києву: як відпрацювала ППО

Основна маса Шахедів наблизилася до Києва близько третьої години ночі

7 вересня 2024, 07:27
Поділіться публікацією:

Всіх запущених росіянами по Києву ударних безпілотників було знищено силами протиповітряної оборони. Постраждалих серед населення відсутні. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомив начальник КДВА Сергій Попко.

РФ знову масовано ударила Шахедами по Києву: як відпрацювала ППО

ППО. Фото: з відкритих джерел

Чиновник нагадав, що ворожі безпілотники типу "Шахед" почали залітати на територію України з різних напрямків ще до півночі, а до Києва наблизилися близько третьої ночі.

"Оголошена повітряна тривога в столиці тривала всього 18 хвилин. Але за цей час над Києвом голосно працювала протиповітряна оборона. Всі безпілотники, які загрожували столиці, були знищені! Жоден з БпЛА противника не досяг своєї мети", — висловився Попко.

За його словами, внаслідок атаки російських ударних дронів у Печерському районі було зафіксовано падіння уламків за чотирма різними адресами. Виявлено спалах на відкритій місцевості, на площі 50 м2, який оперативно ліквідували.

Сергій Попко зазначив, що попередньо у місті постраждалих та руйнувань немає. І додав, що в сусідніх із Київською областями ще триває атака дронів і вони можуть змінити курс на столицю.

Варто зазначити, що останні тижні росіяни значно активізувалися із запуском дронів-камікадзе українськими регіонами. Метою №1, як і раніше, залишається українська столиця.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Повітряних силах ЗСУ розповіли, як відпрацювала ППО під час атаки на Україну.

Також видання "Коментарі" повідомляло – 26 серпня під час масованої атаки Росії по Україні було запущено щонайменше 127 ракет та 109 безпілотників. Українським силам ППО вдалося збити понад 80% ракет та 90% дронів Росії. Портал "Коментарі" підготував добірку систем протиповітряного захисту, які Україна використовує для відбиття російських атак.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини