Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ знову лякає світ ядерною катастрофою: в Міноборони зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ знову лякає світ ядерною катастрофою: в Міноборони зробили заяву

Росія не вперше повідомляє нібито про удари, що готуються по АЕС

17 серпня 2024, 15:30 comments8852
Поділіться публікацією:

У Міноборони РФ "з належною серйозністю" оцінюють інформацію нібито про удар українських військ по Курській АЕС, що готується. Як передає портал "Коментарі", про це пише російське пропагандистське інформагентство "РІА Новини", з посиланням на міноборони РФ.

РФ знову лякає світ ядерною катастрофою: в Міноборони зробили заяву

Курська АЕС. Фото: з відкритих джерел

"Метою даної провокації є звинувачення РФ у "самообстрілі" станції для створення підстав нанесення ударів по об'єктах атомної енергетики України. Розцінюємо подібні дії київського режиму за підтримки західних покровителів як пряме та явне порушення міжнародної конвенції "Про боротьбу з актами ядерного тероризму" у повідомленні.

Пропагандистки заявляють, що у разі початку реалізації "київським режимом" злочинних планів, спрямованих на створення в європейській частині континенту техногенної катастрофи з радіоактивним зараженням величезних територій, будуть негайно вжиті жорсткі військові та військово-технічні заходи у відповідь.

Варто зазначити, що Росія не вперше повідомляє нібито про удари, що готуються по АЕС, раніше росіяни погрожували підготовкою ударів по Запорізькій атомній станції. Ця тема і зараз іноді піднімається.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Російська Федерація може готувати ядерну провокацію на Курській чи Запорізькій атомній електростанціях, щоби звинуватити в ній Україну. Про це йдеться у повідомленні керівника Центру протидії дезінформації при РНБО Андрія Коваленка та МЗС України.

Андрій Коваленко зазначив, у росіян не спрацював сценарій звинуватити Україну в тероризмі та наступі на Курську АЕС і "тепер вони брешуть про "брудну бомбу" і нашу можливу провокацію".

"Це свідчення того, що Росія може готувати теракт", — зазначив він.

Також видання "Коментарі" повідомляло – настання ЗСУ на Курщині: до чого готуються росіяни, чи є загроза режиму Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини