Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ здобула важливу перемогу: на Заході натякнули, що фронт може обвалитися
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ здобула важливу перемогу: на Заході натякнули, що фронт може обвалитися

Bloomberg звертає увагу, що захоплення Вугледару дає російським військам стратегічну перевагу

сьогодні, 13:48
Поділіться публікацією:

Українські війська офіційно оголосили про свій відступ із Вугледару. Вихід української армії з Вугледару, який довгий час був "стратегічним форпостом на лінії фронту на Донеччині", дасть росіянам незаперечну перевагу. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

РФ здобула важливу перемогу: на Заході натякнули, що фронт може обвалитися

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, що тепер окупанти можуть зайняти вигідне розташування, що дає російському командуванню та ще й напередодні зими. Висотні житлові будинки розташовані на високій рівнині серед рівних полів.

Крім того, місто знаходиться всього за кілька кілометрів від контрольованої Росією залізниці з Донецька до Криму, яка виступає для Кремля альтернативою Кримському мосту.

Варто зазначити, що ситуація для України суттєво погіршилася, повідомляють також аналітики моніторингового проекту DeepState. Україна повністю втратила контроль над Волноваським районом Донецької області.

За даними аналітиків, противник окупував місто Вугледар Донецької області. Але це не всі проблеми. Росіяни також мають просування, але вже на своїй території. Російські війська повернули під свій контроль село Обухівка Курської області РФ.

"Волноваський район за старою адміністративною системою повністю втрачено", — заявляє DeepState.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські окупаційні війська, ймовірно, захопили Вугледар 1 жовтня після повідомлення про виведення українських військ. При цьому неясно, чи доб'ється противник швидкого просування за межами населеного пункту найближчим часом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини