Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ "заморожує" фронти в Україні: всі сили кидає задля досягнення однієї мети
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ "заморожує" фронти в Україні: всі сили кидає задля досягнення однієї мети

До настання ЗСУ на курскій дузі росіяни наступали на семи фронтах на Донбасі

5 вересня 2024, 08:12 comments4124
Поділіться публікацією:

Після того, як українські війська розпочали блискавичну операцію в Курській області РФ, "російські операції зосереджені виключно в районі Покровська". Загарбники "начебто заморожують інші фронти". Як передає портал "Коментарі", про це пише "France 24", цитуючи заяву аналітика з війни в Україні в Європейській раді з міжнародних відносин Густава Гресселя.

РФ "заморожує" фронти в Україні: всі сили кидає задля досягнення однієї мети

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

"До наступу на курскій дузі росіяни наступали на семи фронтах на Донбасі. А тепер залишився лише Покровськ, у той час, як деякі війська з інших місць перекидаються до Курська", — сказав експерт з війни в Україні з британського Університету Глазго Гусейн Алієв.

Зазначимо, водночас на Заході вважають, що, крім підняття морального духу українців, Курська операція у військовому плані ні до чого не призвела. Але при цьому визнають, що Україні вдалося захопити майже 1300 квадратних кілометрів російської території та взяти під контроль Суджу – важливий газовий експортний вузол для російського Транссибірського трубопроводу. Крім того, Україна створила військову адміністрацію та має достатньо бронетехніки, що скупчилась на Сумщині, щоб посилити свій військовий контингент. Про це пише The Telegraph.

Видання зазначає, що хоча з погляду моралі цей нахабний гамбіт Києва вдався, цього не можна сказати про військову точку зору.

Читайте також на порталі "Коментарі" — успішна операція ЗСУ у Курській області РФ показує, що Росія не може одночасно нападати та захищатися. Таку думку висловив колишній посол США у НАТО Курт Волкер. Про це пише Business Insider.

"Росія не може нападати на Україну та захищати Росію одночасно, їй довелося зробити вибір", — сказав він на конференції GLOBSEC у Празі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини