Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ відправила на південь України нову групу військ: подробиці від британської розвідки
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ відправила на південь України нову групу військ: подробиці від британської розвідки

У Лондоні зазначили, що саме її відвідував Путін. До того ж РФ використовує термін "група військ" в особливому сенсі, вказуючи на велике оперативно-цільове формування

20 квітня 2023, 10:52 comments1060
Поділіться публікацією:

У російському керівництві вперше обмовилися про те, що в Україні воює нова "Дніпровська група військ". Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті британської розвідки.

РФ відправила на південь України нову групу військ: подробиці від британської розвідки

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Британські аналітики зазначили, що 18 квітня Кремль опублікував прес-реліз про візит президента РФ Володимира Путіна на окупований південь України і в ньому йдеться про те, що Путін відвідав "Дніпроську групу військ".

"Це одна з перших згадок про існування Дніпрової групи військ (ДГВ). Росія використовує термін "група військ" в особливому сенсі, вказуючи на велике оперативно-цільове формування", — пояснили у британській розвідці.

Аналітики розвідки нагадали, що на початку вторгнення в Україну російські сили були організовані до груп військ, кожна з яких була пов'язана зі своїм рідним військовим округом у Росії, наприклад, Західна та Центральна групи військ.

"Існування явно нової ДГВ передбачає, що початкова організація сил змінилася, ймовірно, через великі втрати", — допустили в британській розвідці.

Експерти припустили, що завдання ДГВ полягатиме у захисті південного сектору окупованих українських територій, і "особливо південно-західний фланг, який наразі відзначений річкою Дніпро".

Читайте також на порталі "Коментарі" — як розуміти заяву Міноборони про старт контрнаступу – чому стереться росіяни. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ЗМІ дізналися, кого хоче залучити Макрон до переговорів щодо війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини