Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ продовжує тиснути на всій лінії фронту: де ситуація найважча
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ продовжує тиснути на всій лінії фронту: де ситуація найважча

Російська армія кидає в бій резерви, щоби зберегти темп наступу

13 червня 2024, 21:05
Поділіться публікацією:

Російські загарбники продовжують тиснути на всій лінії фронту, залучаючи останні резерви для збереження інтенсивності наступальних дій, повідомив колишній командир роти 47-ї бригади, офіцер ЗСУ Микола Мельник.

РФ продовжує тиснути на всій лінії фронту: де ситуація найважча

Ворог продовжує наступати. Фото з відкритих джерел

"На днях ми втратили Новопокровське. Тепер найкращим рішенням буде відведення війська з "підкови" між Новопокровським і Уманським. Немає сенсу класти людей за три нікому не потрібні посадки", — розповів Микола Мельник.

За словами офіцера ЗСУ, на Соколі українські підрозділи стримують противника, але де-факто не контролюють населений пункт.

"Найбільша проблема наших підрозділів у виснажені, дефіциті людей і техніки. Без підкріплень підрозділів, які б'ються на відтинку Очеретино-Карлівка, наш максимум – відкочуватися до лінії укріплень, які сформовані на висотах західніше водних каскадів. Але сподіваюся, що наші батьки-командири розуміють, що лінії мають обороняти свіжі бригади, а не ті, що вже рік без ротації", — наголосив військовослужбовець.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що майже половина українців вважає, що виграти у війні не зможе ні Україна, ні Росія. Такими є результати опитування, які провела соціологічна дослідницька компанія "Рейтинг" на замовлення "Фонду Карнегі за міжнародний мир". Близько 44% респондентів вважають, що ні Україна, ні Росія не виграють у війні. 41% опитаних відповіли, що виграє Україна, а 5% –  що виграє РФ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що на фронті зараз триває наступ РФ. Ситуація важка, але це не означає, що ЗСУ не вистоять, заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов. "Я вважаю, що важкий період на фронті зараз триває. Але я ще раз повторюю: армагедону жодного не буде. Не переймайтеся, ми вистоїмо та переможемо", – сказав Кирило Буданов. Головний розвідник відзначив, що літній наступ російської армії розпочався близько місяця тому. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини