Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ повернулася до ударів по енергетиці: у ЗСУ розповіли, до чого готуватися українцям
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ повернулася до ударів по енергетиці: у ЗСУ розповіли, до чого готуватися українцям

Об'єкти паливно-енергетичного сектора України напередодні опалювального сезону знову стають метою агресора

21 вересня 2023, 13:10
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська, швидше за все, напередодні опалювального сезону продовжуватимуть завдавати ракетних ударів по об'єктах паливно-енергетичного сектору України. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

РФ повернулася до ударів по енергетиці: у ЗСУ розповіли, до чого готуватися українцям

Юрій Ігнат. Фото: з відкритих джерел

Спікер Повітряних сил зазначив, що українські захисники показали непоганий результат щодо відбиття ракетних ударів РФ.

"36 із 43 ракет це досить високий результат роботи ППО. Враховуючи, що ворог атакував кількома хвилями атак, атакував у різних напрямках, у різних областях. Робота ППО була щонайменше у 6 областях", — зазначив Юрій Ігнат.

За його словами, енергетики підтвердили, що метою російських загарбників були об'єкти критичної інфраструктури. Він підкреслив, також росіяни спробували завдати удару по Кременчуцькому нафтопереробному заводу.

"Можна робити певні припущення, що об'єкти паливно-енергетичного сектора все ж таки будуть під прицілом у ворога. І до цього також треба готуватися. Тому що незабаром опалювальний сезон. І ворог, можливо, не відмовиться від планів завдавати ударів по таких об'єктах, окрім військових", — додав речник.

Зазначимо, вранці 21 вересня окупанти завдали масованого ракетного удару по Україні. Під ударом опинилися такі міста, як Київ, Рівне, Харків, Черкаси та Хмельницький. Крім цього, у деяких областях працювала ППО.

Читайте також на порталі "Коментарі" — наслідком першої за шість місяців атаки росіян стало пошкодження енергооб'єктів у західному та центральному регіонах України. Висновки про початок нової терористичної кампанії проти цивільної інфраструктури поки що робити зарано. Таку заяву зробили у прес-службі "Укренерго".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини