Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ перетворила Мелітополь у полігон: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ перетворила Мелітополь у полігон: деталі

Ворог перетворив окуповане місто у територію для експериментів зі зброєю

1 лютого 2024, 19:59
Поділіться публікацією:

Російські окупанти перетворили захоплене місто Мелітополь Запорізької області на суцільний полігон для випробування військових технологій.

РФ перетворила Мелітополь у полігон: деталі

Мелітополь став суцільним полігоном. Фото з відкритих джерел

За словами міського голови Івана Федорова, у Мелітополі ворог збирає і тестує дрони, а також військову техніку.

За інформацією очільника міста, росіяни змушують опановувати безпілотники навіть дітей.

Крім того, окупанти влаштували навколо Мелітополя тренувальні військові бази. За словами Івана Федорова, декілька разів на тиждень мешканці міста чують незрозумілі вибухи та гул.

"Ворог зробив Мелітополь, який до окупації славився як черешнева столиця України, "столицею" окупованої частини Запорізької області, адміністративним та логістичним центром, військовою базою, а тепер ще й полігоном", — поскаржився посадовець.

Водночас, відзначив Федоров, уже другий рік поспіль Мелітополь є центром партизанського руху, який не дозволяє ворогу почуватися у безпеці на захопленій землі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов заявив, що навесні розпочнеться новий контрнаступ ЗСУ. Глава ГУР розповів, що наразі Україна вичікує, коли повністю вичерпається наступ Росії, який розпочався восени минулого року. Буданов також повідомив, що у ході останнього наступу, який розпочався у листопаді 2023 року, РФ досягла незначних успіхів, однак намічених цілей не добилася.

"Коментарі" також писали, що майор ЗСУ Максим Жорін вважає, що російська армія не планує зупинятися і дійде туди, куди зможе фізично дійти. Він зауважив, на західні держави вони транслюють "готовність Путіна до компромісу і перемовин" тоді, як сам Путін відкрито говорить про плани продовжувати захоплення нових територій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини