Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ може збільшити перевагу у війні: що чекає на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ може збільшити перевагу у війні: що чекає на Україну

Російська армія спроможна на нові наступи

26 травня 2024, 00:25
Поділіться публікацією:

Російська армія нарощує перевагу на полі бою, попереду на Україну чекають складні часи, вважає британський аналітик Джек Вотлінг.

РФ може збільшити перевагу у війні: що чекає на Україну

Росія накопичує ресурси для війни. Фото з відкритих джерел

"Ми перебуваємо в ситуації, коли українські військові щодня завдають росіянам великих втрат, але вони втрачають позиції. Це деморалізує українців, бо ані солдати, ані суспільство загалом не бачать чіткого плану, як Україна за допомогою союзників перемагатиме. Справа не в тому, що українські солдати не хочуть воювати. Насправді це бажання суспільства зрозуміти, яким є їхній подальший шлях вперед", — відзначив Джек Вотлінг.

Аналітик вважає, що Росія зможе наростити наступальні дії, якщо українці не зможуть налагодити мобілізацію та навчання військового персоналу.

Джек Вотлінг наголосив, що у 2023 році РФ втягнула ЗСУ у багато безладних боїв, в яких росіяни використовували ув'язнених, а Україна — кваліфіковані кадри з досвідом бойових дій.

Аналітик відзначив, що протягом наступних місяців РФ створювала навчальні підрозділи на кордоні, розбудувала систему підготовки та почала більш систематично створювати нові підрозділи.

"Чимало нинішніх російських новобранців – контрактники, яких здебільшого не мобілізували примусово. Якість їхніх сил поки що досить низька, але вони продовжують генерувати військо на досить стабільному рівні, що є серйозним викликом для України", — резюмував він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що точність деяких західних ракет, переданих Україні, знизилася в 10 разів через роботу російських РЕБів. Як пише The Washington Post з посиланням на конфіденційні українські оцінки, після того, як рівень точності деяких видів американського озброєння значно знизився, Київ припинив їхнє використання. Зокрема, йдеться про озброєння, яке має супутникове наведення — снаряди Excalibur і системи HIMARS.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент України Володимир Зеленський заявив, що російський диктатор Володимир Путін боїться саміту миру, який в червні пройде у Швейцарії. "Путін не просто хоче зірвати саміт миру і багато що намагається для цього зробити. Він ще й боїться того, що може дати саміт. Світ здатен примусити Росію до миру та дотримання норм міжнародної безпеки", — заявив Володимир Зеленський. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

26 травня 2024, 06:38

Каждый день идет здача территорий. Волчанск можно сказать здали, сидят там до последнего целого здания. Как все разнесут там, так и здадут окончательно. И так каждый день. И склько помощи не давай ничего не меняется, только зе-выблядки карманы набивают разворовывая эту помощь, твари. А народа нашего все меньше и меньше остается, а зе-твари богаче и богаче. Будете вы прокляты на века, мрази зеленые во главе с клоуном просроченным.


Новини