Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ хоче до кінця року захопити весь Донбас: у ЗСУ озвучили детальні плани ворога
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ хоче до кінця року захопити весь Донбас: у ЗСУ озвучили детальні плани ворога

Ворог прагне окупувати весь Донбас ще цього року

28 червня 2024, 22:17
Поділіться публікацією:

До кінця цього року російська армія планує захопити весь Донбас, вважає офіцер ЗСУ Микола Мельник.

РФ хоче до кінця року захопити весь Донбас: у ЗСУ озвучили детальні плани ворога

Росія продовжує наступ на Донбасі. Фото з відкритих джерел

Військовослужбовець переконаний, що у ворога нічого не вийде, однак наступальні дії він продовжить.

"Але при негативному сценарії стерти Торецький укріпрайон та нав'язати нам бої за Покровськ чи Костянтинівку, противнику під силу, зважаючи на динаміку, яку демонструють українська та ворожа армії", — наголосив Микола Мельник.

За словами офіцера ЗСУ, зараз чимало українських батальйонів укомплектовані на 40-60%, що вважається нормою через тотальний дефіцит людей.  

При цьому військовий відзначив, що "російська мобілізаційна машина перегрівається", оскільки збільшується кількість випадків примусової мобілізації, що означає пробуксовку рекрутингових центрів як в Росії, так і за її межами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що глава НАТО Єнс Столтенберг заявив, що російська армія не здатна здійснити великий прорив на фронті. "Росіяни знову спробували почати наступ цієї весни і влітку, але поки що досягли лише незначних успіхів. Ми побачили, що українці змогли втримати оборону", — заявив Єнс Столтенберг. За словами генсека, що у НАТО немає жодних підстав вважати, що у РФ є можливості та сили для здійснення великих проривів. При цьому він відзначив, що Росія продовжить наступати та завдавати авіаудари.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники, швидше за все, незабаром зможуть захопити місто Красногорівка у Донецькій області, повідомив лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс". "У Красногорівці погані справи. Противник має просування в приватному секторі. Зараз на цій ділянці пекельні бої. Наші підрозділи сильно виснажені", — розповів лейтенант ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини