Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи зможе РФ здійснити великий прорив: прогноз НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможе РФ здійснити великий прорив: прогноз НАТО

В Альянсі переконані, що Росія не спроможна на великий прорив на фронті

28 червня 2024, 00:20
Поділіться публікацією:

Глава НАТО Єнс Столтенберг заявив, що російська армія не здатна здійснити великий прорив на фронті.

Чи зможе РФ здійснити великий прорив: прогноз НАТО

У НАТО оцінили можливості РФ. Фото з відкритих джерел

"Росіяни знову спробували почати наступ цієї весни і влітку, але поки що досягли лише незначних успіхів. Ми побачили, що українці змогли втримати оборону", — заявив Єнс Столтенберг.

За словами генсека, що у НАТО немає жодних підстав вважати, що у РФ є можливості та сили для здійснення великих проривів. При цьому він відзначив, що Росія продовжить наступати та завдавати авіаудари.

Єнс Столтенберг зазначив, що ЗСУ здатні не тільки утримувати фронт, але й завдавати агресору великих втрат в обороні та вражати цілі в глибині РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна не зможе вибудовувати власну політику щодо Китаю, не зважаючи на позицію Заходу, заявив військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко. "У співпраці з Китаєм в України немає серйозного вибору. Київ не може дозволити собі велику стратегію непрямих дій. Україна, звісно, може сформулювати власну політику щодо Китаю, однак не зможе реалізувати її. Нас обмежать в реалізації власної автономної політики з Пекіном", – розповів він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що армія РФ продовжує зберігати значну перевагу в застосуванні артилерії, однак за останні місяці різниця у кількості пострілів суттєво скоротилася. Розрив у пострілах на фронті між Україною та Росією скоротився з 1:7 до 1:3. Як відомо, раніше перший заступник міністра оборони Іван Гаврилюк заявляв, що на початку цього року артилерійська перевага росіян була 7:1, але скоротилася до 5:1.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини