Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ скоротили відставання від росіян в артилерії: яке тепер співвідношення у пострілах
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ скоротили відставання від росіян в артилерії: яке тепер співвідношення у пострілах

Співвідношення в артилерійських пострілах тепер складає 3:1 на користь росіян

27 червня 2024, 00:35
Поділіться публікацією:

Армія РФ продовжує зберігати значну перевагу в застосуванні артилерії, однак за останні місяці різниця у кількості пострілів суттєво скоротилася.

ЗСУ скоротили відставання від росіян в артилерії: яке тепер співвідношення у пострілах

ЗСУ почали частіше застосовувати артилерію. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання "РБК-Україна" з посиланням на джерело у Генштабі ЗСУ, розрив у пострілах на фронті між Україною та Росією скоротився з 1:7 до 1:3.

Як відомо, раніше перший заступник міністра оборони Іван Гаврилюк заявляв, що на початку цього року артилерійська перевага росіян була 7:1, але скоротилася до 5:1.

До того президент Володимир Зеленський зазначав, що для витіснення окупантів потрібне співвідношення артилерійських пострілів 1:3 чи 1:1,5, інакше українські захисники стоятимуть на місці або втрачатимуть позиції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна заявила про готовність запросити на наступний саміт миру РФ – це головне досягнення саміту, який пройшов у Швейцарії, пише журнал Time. Видання наголошує, що на конференції стало очевидно, що "мрія Андрія Єрмака про глобальну коаліцію зруйнована". Time відзначає, що на саміт не прибув Китай, а Саудівська Аравія погодилася направити посла лише після того, як Володимир Зеленський в останній момент здійснив поїздку в королівство.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Україна втратила чимало можливостей для налагодження продуктивної співпраці з Китаєм, вважає політолог Євген Магда. "У нас відносини з Китаєм – це вектор профуканих можливостей. В українських посадовців не з’явилося розуміння Китаю. Ми не зуміли конвертувати у політичну співпрацю кілька років інтенсивного економічного партнерства з Китаєм", – наголосив Євген Магда. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини