Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ атакувала університет в Сумах: перші подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ атакувала університет в Сумах: перші подробиці

Росіяни завдали удару по будівлі одного з університетів Сум

3 вересня 2024, 23:54 comments5444
Поділіться публікацією:

Ввечері 3 вересня російські загарбники завдали авіаційного удару по будівлі одного з університетів міста Суми.

РФ атакувала університет в Сумах: перші подробиці

РФ завдала удару по Сумах. Фото з відкритих джерел

За попередньою інформацією Сумської ОВА, росіяни застосували керовану авіаційну бомбу для удару по університету.

"Зараз на місці працюють всі необхідні служби. Наслідки ворожої атаки уточнюються", — йдеться у повідомленні Сумської ОВА.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російський балістичний удар по Полтаві призвів до загибелі понад 50 людей та майже 200 поранених. Повітряні тривоги, що лунали протягом години після атаки, завадили рятувальникам швидко розпочати пошук постраждалих. Повітряна тривога пролунала у Полтаві саме в момент вибуху, що значно ускладнило евакуацію та доступ до бомбосховищ. За словами Сергія Капліна, після першого удару тривога поновлювалася кілька разів протягом години, що створювало додаткову загрозу для рятувальників та цивільного населення.

Раніше стало відомо, що до Верховної Ради України надійшла заява про відставку від Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної. Заяву про відставку також написала Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Також портал "Коментарі" писав, що народний депутат Ярослав Железняк повідомив 3 вересня у своєму Telegram-каналі про активні обговорення ротацій у Кабінеті Міністрів, а також в Офісі Президента. За його словами, сьогодні голосувань щодо кадрових питань не передбачається, але вже завтра або післязавтра Україна може стати свідком значних перестановок на рівні міністрів і керівників відомств. Згідно з інформацією від Ярослава Железняка, уряд планує звільнити ряд міністрів, а також провести низку переведень. Зокрема, очікуються звільнення на таких посадах: Міністр юстиції, Міністр закордонних справ, Міністр екології.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини